Ανακοινώθηκε η συνεργασία ΝΔ - Δημοκρατικής Συμμαχίας

Όπως δημοσιεύτηκε την 21-5 -2012 στο neatv.gr


Την συγκρότηση ευρωπαϊκού μετώπου και την κοινή κάθοδό τους στις εκλογές προκειμένου να διασφαλίσουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και την αλλαγή του Μνημονίου ανακοίνωσαν σήμερα ο πρόεδρος της ΔΝ κ. Αντώνης Σαμαράς και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με δηλώσεις που έκαναν στο ίδρυμα Κακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι "ετούτη την ώρα οι ευθύνες είναι τεράστιες όχι μόνο απέναντι στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον. Η κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα έχειπολλά στάδια. Πρέπει να την χειριστούν δυνάμεις που έχουν σχέδιο".

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι χρειάζεται σύγκλιση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και ότι "είναι χρέος όλων να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μέτωπο των δυνάμεων που θέλουν ισχυρή παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη. Μπροστά τον κίνδυνο καταστροφής της Ελλάδας είναι ανάγκη να παραμερίσουμε τις διαφορές, πολιτικές και προσωπικές. Είναι ώρα να βάλλουμε την Ελλάδα πάνω από όλα. Πρέπει να εμποδίσουμε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται την κοινωνική δυσαρέσκεια και οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή". Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι μετά τις εκλογές έκανε πολλές συζητήσεις με πολιτικές δυνάμεις και συμφώνησε με τον κ. Σαμαρά.

Ανέφερε ότι ορισμένα στελέχη της ΔΗΣΥ θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η διατήρηση του πλεονεκτήματος των 50 εδρών επιβάλλει την αναστολή λειτουργίας του κόμματός της. Έκλεισε λέγοντας ότι: "Δεσμευόμαστε για την συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού ευρωπαϊκού μετώπου. Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολη και σκληρή. Εύχομαι να ενωθούν στην πορεία κι άλλες δυνάμεις. Στην κρίσιμη ώρα του μεγάλου ναι ή του μεγάλου όχι ας αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν. Καλώ όλους τους πολίτες που στήριξαν την ΔΗΣΥ στις 6 Μαΐου να συστρατευτούν μαζί μας".

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι σε στιγμές που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μέγιστους κινδύνους και απειλές ζήτησε την δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού μετώπου που θα συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις με στόχο "να υπερασπιστούμε την χώρα μας την ευρωπαϊκή της προοπτική και το μέλλον της". Αυτός ο ευρωπαϊκός συνασπισμός δημιουργείται από πολλούς παράγοντες ανέφερε ο κ. Σαμαράς και καλωσόρισε την απόφαση της κ. Μπακογιάννη να αναστείλει την λειτουργία του κόμματός της και να συμμετάσχει στην κοινή προσπάθεια. "Το μήνυμα τώρα είναι πιο δυνατό. Στόχος μας είναι να βγάλουμε την χώρα από την κρίση και να την κρατήσουμε στο ευρώ" ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Συνεχίζοντας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι "η πολιτική του μνημονίου πρέπει να τροποποιηθεί για να υπάρξει ανάπτυξη. Απέναντί μας έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει την Ευρώπη ή επιλέγει την συνολική καταγγελία του μνημονίου που μας οδηγεί έξω από την Ευρώπη. Σήμερα το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει. Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα αλλά για να το πετύχει πρέπει να παραμείνει μέσα στην Ευρώπη. Τις μάχες τις κερδίζον εκείνοι που ξέρουν να ενώνουν τις δυνάμεις και να βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ".

Κλείνοντας ανέφερε: "Καλωσορίζω την κ. Μπακογιάννη και υπόσχομαι ότι το στοίχημα της ενότητας δε τελειώνει εδώ. Ορισμένες ηγεσίες αντιμετώπισαν την πρόσκλησή μας με μικροκομματικές εμμονές. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα για να δώσουμε ελπίδα και αξιοπρέπεια".

Μετά τις δηλώσεις ο κ. Σαμαράς αναχώρησε για τα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού όπου συναντήθηκε με δύο στελέχη του ΛΑΟΣ τους κ.κ. Πλεύρη και Ανατολάκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη ΝΔ αναμένεται να προσχωρήσει και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ. Επίσης σε εκλόγιμες θέσεις θα βρεθούν οι κ.κ. Λ. Αυγενάκης, Χρ. Μαρκογιαννάκης και Γ. Κοντογιάννης.

Σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Ανατολάκης αναφέρει ότι θεωρεί ύψιστο καθήκον του να διαφυλάξει και να στρατευθεί στην προσπάθεια για τη ρεαλιστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

«Τιμώ την εμπιστοσύνη του Προέδρου και του κόμματος που με ανέδειξε, αλλά ο διαμελισμός της κεντροδεξιάς με βρίσκει διαμετρικά αντίθετο. Δεν έχω το δικαίωμα να συμβάλλω στην ενδυνάμωση του επερχόμενου ρεύματος του λαϊκισμού της Αριστεράς που μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει στη χώρα» αναφέρει. Απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες υπόσχεται πως «μέσα από αυτή την συστράτευση, την αμέριστη και αδιάκοπη προσπάθειά μου για το γενικότερο καλό και την έξοδο της χώρας από την κρίση, ειδικά σε τούτη τη δύσκολη, ιστορική στιγμή που βιώνει ο ελληνικός λαός».

Σημειώνεται ότι την αποχώρησή του από την Δημοκρατική Συμμαχία και την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ο ευρωβουλευτής εξέφρασε έτσι την διαφωνία του με την συνεργασία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ανεξάρτητοι: Η ΠΟΛ.ΑΝ προσχώρησε στη ΔΗ.ΣΥ


«Η Πολιτική Άνοιξη προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία υπό το άγρυπνο βλέμμα της ακροδεξιάς τρόικας Βορίδη, Πλεύρη, Άδωνη», σχολίασαν με ειρωνικό ύφος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Στην ανακοίνωσή του το κόμμα του Πάνου Καμμένου, υπενθυμίζει ότι "ένωσαν πλέον φανερά τις δυνάμεις τους για τον κρυφό πόθο της ολοκλήρωσης του οράματος της Ελλάδας των Μνημονίων και της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας" και υποστηρίζει ότι «οι τραπεζίτες νοιώθουν πλέον ασφαλείς» και «οι Έλληνες γνωρίζουν πια τις προθέσεις τους».


ΛΑΟΣ: Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από Εφιάλτες


Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Σαμαρά ο ΛΑΟΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Ο κ. Σαμαράς που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με την εμμονή του για πρόωρες εκλογές προκειμένου να αναρριχηθεί στην πρωθυπουργία, καλεί σε πανστρατιά πολιτικά στελέχη που ο ίδιος εξεδίωξε προ μηνών, μεθοδεύοντας ταυτοχρόνως αποστασίες από κόμματα που αρνούνται να προδώσουν, αρχές και αξίες.Με ψευδείς διαρροές στην ημερήσια διάταξη των επιτελών του και με «ψάρεμα» στις λίστες άλλων κομμάτων, δεν επιτυγχάνει πανστρατιά αγωνιστών, αλλά προδοτών.Ο τόπος σήμερα δεν έχει ανάγκη από Εφιάλτες, αλλά από μαχητές»

protothema.gr-Σπύρος Γκουτζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου