ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ “ΞΕΝΙΑ” ΕΩΣ ΤΗ ΝΕΑ ΧΩΡΑ-Καθαρισμός παραλίας

Όπως δημοσιεύτηκε την 18-05-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Με καθαρισμό της ακτής, από τον χώρο του πρώην ξενοδοχείου 'Ξενία' μέχρι τη Νέα Χώρα, συμμετέχει η Ομάδα Εθελοντών Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων στη δράση 'Καθαρίστε τη Μεσόγειο'.
Ο καθαρισμός της περιοχής θα γίνει αύριο, στις 6.30 το απόγευμα. Σημείο συνάντησης είναι η πλατεία Τάλω.
Υπενθυμίζεται ότι για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η πισίνα του 'Ξενία' έχουν γίνει αρκετά δημοσιεύματα για την ακαταστασία που επικρατεί.
Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Χανίων καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν τη δράση 'Καθαρίστε τη Μεσόγειο' για να καθαρίσουμε ακόμη περισσότερες φυσικές περιοχές του Δήμου μας και να στείλουμε το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια προσωπικά υπεύθυνη στάση, που ενδυναμώνει τον ρόλο και τα δικαιώματά μας ως πολιτών.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, σειρά περιβαλλοντικών δράσεων και εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).
Το πρόγραμμα των δράσεων, όπως εγκρίθηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, περιλαμβάνει:
1) Φυτεύσεις από μαθητές στις αυλές των σχολείων τους και σε δρόμους.
2) Διαγωνισμό για τον 'καλύτερο κήπο' και για το πιο 'πράσινο μπαλκόνι' στα όρια του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι δημότες, που έχουν στολισμένο το μπαλκόνι τους με φυτά και λουλούδια ή που έχουν στις οικίες τους κήπο και θεωρούν ότι οι ατομικές τους προσπάθειες αξίζουν επιβράβευσης, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα 2821341767, 2821341601 και 2821341605 ή με e-mail στο  press@chania.gr (δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνσή τους) από την Παρασκευή 18/5/2012 έως την Παρασκευή 25/5/2012.
Για την αξιολόγηση των μπαλκονιών και των κήπων έχει συσταθεί επιτροπή, η οποία θα επισκεφτεί τους κήπους των ενδιαφερόμενων και θα αποφασίσει για την απονομή των επαίνων και των βραβείων.
3) Δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης της Αγιάς την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012.
4) Εθελοντικό καθαρισμό εκβολών του ποταμού Μορώνη – παραλία Σούδας, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012.
5) Εκδήλωση με τίτλο 'Ωδή στη Φύση', την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Περιλαμβάνει μουσική, λόγο, οπτικοποιημένα τραγούδια σε βίντεο και ποιητικά κείμενα.
Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 στον Δημοτικό Κινηματογράφο 'Κήπος', στην οποία θα γίνει και η απονομή βραβείων, επαίνων και συμβολικών δώρων (φυτά) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν σε φυτεύσεις και σε καθαρισμούς πάρκων, σχολείων κ.λπ. κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, που πραγματοποιήθηκαν όλο το έτος.
Επίσης θα γίνει η βράβευση των πολιτών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τον 'καλύτερο κήπο' ή το πιο 'πράσινο μπαλκόνι'. Θα δοθούν βραβεία έπαινοι και συμβολικά δώρα (φυτά) σε όλους τους συμμετέχοντες.


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ “ΞΕΝΙΑ” ΕΩΣ ΤΗ ΝΕΑ ΧΩΡΑ-Καθαρισμός παραλίας
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου