ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-Ουκρανική αποστολή στην Κρήτη

Όπως δημοσιεύτηκε την 18-05-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Η ανάπτυξη και προώθηση  του τουριστικού και αγροτικού μας προϊόντος αλλά και οι επενδύσεις, είναι στην ατζέντα των συναντήσεων της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφέρειας Κιέβου στην Ουκρανία.Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, τοπικοί φορείς υποδέχτηκαν χθες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου την ουκρανική αποστολή 85 ατόμων, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κιέβου Anatolii Prysiazhniuk, τον αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας Oleksandr Drabynko, τους Ουκρανό και Έλληνα πρέσβεις, επιχειρηματίες, αλλά και δημοσιογράφους από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Από τα μέλη της αποστολής οι 65 είναι μαθητές με τους συνοδούς τους που θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη από σήμερα και για 15 ημέρες. Οι Ουκρανοί μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις φυσικές ομορφιές της Κρήτης, να επισκεφθούν αξιοθέατα, να βιώσουν τη φιλοξενία των Κρητικών, ώστε να αποτελέσουν τους καλούς πρεσβευτές του νησιού και ευρύτερα της Ελλάδας στην Ουκρανία.
Οπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, τον Φεβρουάριο του 2012 είχε προηγηθεί επίσκεψη του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στο Κίεβο όπου είχε καταγραφεί μεγάλο ενδιαφέρον των Ουκρανών για οικονομική και τουριστική συνεργασία.
Η ουκρανική αποστολή θα παραμείνει στο νησί μας έως την Κυριακή 20 Μαΐου και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις μεταξύ άλλων σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.


Kallikrates Chania:ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-Ουκρανική αποστολή στην Κρήτη
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου