ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Θύελλα αντιδράσεων για τη “Χρυσή Αυγή”

Όπως δημοσιεύτηκε την 08-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει και στα Χανιά η επίθεση που δέχτηκαν η Λιάνα Κανέλλη και η Ρένα Δούρου από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Αντιφασιστικό συλλαλητήριο οργανώνεται την Τρίτη 12 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγοράς.
Ψηφίσματα καταδίκης της επίθεσης του υποψήφιου βουλευτή εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ Χανίων, καθώς και άλλα κόμματα και τοπικοί φορείς που υπογραμμίζουν ότι η Χρυσή Αυγή φανέρωσε το πραγματικό της πρόσωπο.
Στο ψήφισμά της η Εκλογική Επιροπή Αγώνα ΠΑΣΟΚ Χανίων υπογραμμίζει:
«Κάποιες Δημοκρατίες χαρακτηρίζονται αναπτυγμένες και κάποιες υπό ανάπτυξη.
Είχαμε τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική Δημοκρατία ζούσε τις καλύτερες μέρες της, ο λαός ελεύθερα διαδηλώνει τις διαμαρτυρίες του τις αμφιβολίες του και την αγανάκτησή του. Ελεύθερα και απρόσκοπτα έως βαθμού που αγγίζει την ασυδοσία. Δυναμικά και μαχητικά έως του βαθμού της αμφιβολίας περί της ικανότητας τήρησης της τάξης. Μια Δημοκρατία που αντιμετώπισε την πλέον 'αποτελεσματική' τρομοκρατική οργάνωση της Ευρώπης, με περηφάνια και πείσμα στο πέρασμα του μακρού χρόνου δράσης της. Η Δημοκρατία της Ελλάδας που είχε τις μικρότερες καταγγελίες για ρατσιστικά φαινόμενα. Είχε τις λιγότερες αναφορές εις βάρος της, στο Συμβούλιο της Ευρώπης για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δεν είχε φασιστικό κόμμα. Η οικονομική κρίση χρέους, απότοκος της διεθνούς αλλά και της εσωτερικής μας δυστοκίας, ήταν ιστορικά αναμενόμενο ότι, θα ξυπνήσει το τέρας του βάρβαρου φασιστικού υποκειμένου. Μέσα στο πέλαγος του Δημοκρατικού μας πλουραλισμού αφήσαμε ανοικτή την κερκόπορτα και στο φασιστικό παραμιλητό. Δεν είναι άξιος της ψήφου μας ο μελανοχίτωνας εκείνος βουλευτής που χτύπησε δυο συνομιλητές του στον τηλεοπτικό αέρα. Δεν είναι άξιος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο υποψήφιος εκείνος που φέρνει την χώρα στα πρόθυρα κρίσης προτύπων. Δεν είναι άξιος της χώρας, το ανάθρεμμα εκείνο, που αποτολμά τη βία και υπόσχεται πολύ μεγαλύτερη, στον εγγύς χρόνο, υπό το πρόσχημα της 'βίας' άλλων. Η ψήφος της 17 Ιουνίου αποκτά και την αντιφασιστική   διάσταση. Η δημοκρατική παράταξη με μπροστάρη το ΠΑΣΟΚ, με νηφαλιότητα σκέψεων  και αποφασιστικότητα ενεργειών εγγυάται στον ελληνικό λαό, ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις. Γνωρίζει ότι σκοτεινά κέντρα υπάρχουν. Γνωρίζει όμως και την αντιμετώπισή τους. Οι εκλογές πρέπει να διασφαλίσουν τα κεκτημένα του Ελληνικού λαού.  Ειρήνη - Δημοκρατία - εργασία - μόρφωση και κοινωνική προκοπή. Κάτω ο Φασισμός».

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Οι 'Οικολόγοι Πράσινοι' Χανίων τονίζουν ότι «η Χρυσή Αυγή φανέρωσε σε όλους τους πολίτες το πραγματικό της πρόσωπο. Το αυγό του φιδιού έσπασε και το φίδι άρχισε να δαγκώνει. Η οργάνωση και ο Γραμματέας της που δεν καταδικάζουν τέτοιες επιθέσεις θα είναι ηθικοί αυτουργοί σε οποιαδήποτε εκδήλωση πολιτικής βίας».

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ενωσης Κεντρώων, Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, υπογραμμίζει ότι «μόνο άνανδρη και κατακριτέα μπορεί να χαρακτηρισθεί η επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου.Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να γρονθοκοπεί και να μπουγελώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής οφείλει να γνωρίζει ότι υπάρχει και Δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα στην οποία θα λογοδοτήσει». Ο ίδιος προσθέτει ότι «οι ανυποψίαστοι πολίτες που ψήφισαν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές Χρυσή Αυγή τώρα πλέον θα πρέπει να έχουν συνειδητοποιήσει ότι διέπραξαν ένα πάρα πολύ μεγάλο σφάλμα».

ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ
Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, τονίζουν ότι «η πράξη βίας εναντίον της κας Κανέλλη και της κας Δούρου, στρέφεται εναντίον του συνόλου του δημοκρατικού πολιτικού κόσμου, εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας, δεν μπορεί παρά να έχει όχι μόνον την κάθετη καταδίκη αλλά μας καλεί όλους μαζί να υψώσουμε ένα πανδημοκρατικό τείχος απέναντι σε κάθε τέτοιο φαινόμενο».

ΤΟ ΚΑΠ
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών «καταδικάζει με κάθε τρόπο την πράξη αυτή της χειροδικίας του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής εναντίον δύο υποψηφίων βουλευτών».

ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ
Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «αντιλαμβάνεται πλέον και ο τελευταίος αφελής ότι αν τέτοιες επιθέσεις γίνονται σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, αυτά που συμβαίνουν με τις δολοφονικές ενέργειες των συμμοριών της Χρυσής Αυγής εναντίον ελλήνων και αλλοδαπών στο ημίφως ή στα σκοτάδια της ενημέρωσης και της νύχτας είναι δεκάδες φορές χειρότερα».

Η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.
Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και τη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.) υπογραμμίζει ότι «αν μπροστά σε όλο τον κόσμο και ζωντανά στη τηλεόραση ο Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχει το θράσος να γρονθοκοπεί βουλευτίνα του ΚΚΕ, να πετάει ποτήρι με νερό σε βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας και καθεμία μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς κάνουν αυτοί οι τραμπούκοι όταν φοράνε κράνη και κουκούλες και περιπολούν με μαχαίρια τα βράδια στις γειτονιές», σημειώνει η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. και καλεί «τα συνδικάτα, την αριστερά ενωμένη, τις κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, τις αντιρατσιστικές κινήσεις, όλους τους αντιφασίστες και αντιφασίστριες να στηρίξουν το αντιναζιστικό συλλαλητήριο που καλούν μαζικοί φορείς της πόλης την Τρίτη 12/6, 7μ.μ. στην Αγορά».

Η ΠΟΕΣΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) «καταδικάζει με οργή τη βίαιη εγκληματική επίθεση του νεοναζιστή εκπροσώπου τύπου της 'Χρυσής Αυγής', βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη, κατά της συναδέλφου δημοσιογράφου βουλευτίνας του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, και της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1».
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. «εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την άνανδρη έκρηξη μίσους του Ηλ. Κασιδιάρη, με γρονθοκοπήματα και ρίψεις νερού, όπως και για τις προκλητικές φασιστικές δηλώσεις του, ότι νιώθει υπερήφανος για το σύνθημα που προπαγάνδιζε το κάψιμο της Βουλής».
Τονίζει ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη όλου του δημοσιογραφικού κόσμου να μην αφήσει το νοσηρό αυτό φαινόμενο να επεκταθεί».


Kallikrates Chania:ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Θύελλα αντιδράσεων για τη “Χρυσή Αυγή”
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου