Αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής προανήγγειλε άμα τη εκλογή του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Όπως δημοσιεύτηκε την 29-6 -2012 στο neatv.gr

Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, χαρακτηρίζοντας «ως μεγάλη ευκαιρία για συναινετική αλλαγή», «χωρίς προσχήματα και συνθήματα», αλλά με στόχο τον εκσυγχρονισμό του Κοινοβουλίου και την αποκατάσταση του κύρους του πολιτικού κόσμου, προανήγγειλε ο πρόεδρος της νέας Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής αμέσως μετά την εκλογή του.

Δεσμεύτηκε κατά την ομιλία του ότι θα υπηρετήσει αρχές και θεσμούς, για το συμφέρον των πολιτών και της χώρας και ότι  θα ασκήσει τα καθήκοντα του ως πρόεδρος όλης της Βουλής.
  
Ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε, προσωπικά, τόσο τον Αντώνη Σαμαρά που τον επέλεξε για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής όσο και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, που στήριξαν την πρόταση, ενώ εξέφρασε τον σεβασμό του και σε όσους βουλευτές δεν τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εκλέχθηκε με ρεκόρ ψήφων (223)  πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές. Στην κάλπη βρέθηκαν 66 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο.

Την υποψηφιότητά του -η μοναδική που κατατέθηκε- στήριξε και ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να επιδείξει το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ. Μεϊμαράκη, λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη.

Το αποτέλεσμα γνωστοποίησε στο Σώμα ο απερχόμενος Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ρεκόρ ψήφων από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Κατά την ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

 «Υπάρχουν νέα δεδομένα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, κινούμενοι θεσμικά. Η Βουλή στηρίζεται στη συνεργασία. Μπορούμε και να συμφωνούμε», επισήμανε, καλώντας βουλευτές, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης, να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους πολίτες.

«Είμαι διατεθειμένος να συμβάλω, με όλες μου τις δυνάμεις στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας που σχημάτισαν οι πολίτες».  

 «Η συνεργασία όλων των παρατάξεων είναι απαραίτητη και μπορεί να γίνει δημιουργική, αν πορευτούμε με συναίνεση. Γι' αυτό, το φορτίο ευθύνης του Κοινοβουλίου είναι μεγάλο. Οι πολίτες έχουν στραμμένα τα βλέμματα πάνω μας, γι' αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε. Πρέπει να αποδείξουμε ότι η πολιτική και η ηθική συμβαδίζουν», συμπλήρωσε.     Στη συνέχεια, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η Βουλή πρέπει να είναι «βήμα διαλόγου», σύνθεσης  και ενότητας και όχι δημιουργίας διαχωριστικών γραμμών. 

 «Οι καιροί είναι δύσκολοι. Οφείλουμε να στηρίξουμε το κοινοβούλιο, να θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας, προσθέτοντας ένα λιθαράκι, υπηρετώντας τους πολίτες και το εθνικό συμφέρον»



Μετά την εκλογή προέδρου θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροέδρων
.

Από τη ΝΔ προτεινόμενοι αντιπρόεδροι της Βουλής είναι για τη θέση του α' αντιπροέδρου ο Γιάννης Τραγάκης, του β' αντιπροέδρου ο Θανάσης Νάκος και του γ' αντιπροέδρου ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Για τις θέσεις των κοσμητόρων προτείνονται οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Για τις θέσεις των γραμματέων προτείνονται οι νεότεροι σε ηλικία βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος και Μάξιμος Σενετάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό ότι για τη θέση του δ' αντιπροέδρου προτείνεται ο Γιάννης Δραγασάκης. Για τη θέση του κοσμήτορα προτείνεται ο Νάσος Αθανασίου και για τη θέση του γραμματέα η Μαρία Μπόλαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου