ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:-Ανάγκη αλλαγής της φιλοζωικής κουλτούρας

Όπως δημοσιεύτηκε την 16-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Την ανάγκη αλλαγής της φιλοζωικής κουλτούρας επισημαίνουν οι Φιλοζωικοί Σύλλογοι με ανακοίνωσή τους με αφορμή την προχθεσινή συνάντηση στο Νοσοκομείο Χανίων για τα αδέσποτα ζώα που εγκαταλείπονται κάθε μέρα στον χώρο αυτό.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους του Δήμου ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης και από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου η Στέλλα Χριστινάκη, ο διοικητής και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και εκπρόσωποι των Φιλοζωικών Συλλόγων της πόλης.
Στην ανακοίνωσή τους οι Φιλοζωικοί Σύλλογοι αναφέρουν ότι «από τον κ. δήμαρχο αναπτύχθηκαν οι όντως σοβαρές και για πρώτη φορά ληφθείσες αποφάσεις του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα που κάνουν μια επιτέλους μικρή αρχή στα θέματα των αδέσποτων ζώων. Για μια ακόμη φορά θα θέλαμε να τον συγχαρούμε αυτόν και τους συγκεκριμένους επιτελείς του.
Από τον διοικητή του Νοσοκομείου αναπτύχθηκαν τα 'προβλήματα' που δημιουργούν τα συνολικά 10 τον αριθμό αδέσποτα στο Νοσοκομείο».
Καταλήγοντας σημειώνουν:
«Απαγορεύεται η εγκατάλειψη ζώων στο Νοσοκομείο και παντού με υψηλές ποινές φυλάκισης και διοικητικά πρόστιμα.
Οσο η Πολιτεία δεν παίρνει ριζικά μέτρα αλλαγής της φιλοζωικής κουλτούρας και οι αρμόδιοι αδιαφορούν τα ζώα στον αιώνα τον άπαντα δεν πρόκειται να φύγουν ούτε από το Νοσοκομείο ούτε από τους Αγίους Απόστολους ούτε από τις παραλίες μας, από πουθενά.
Τα ζώα δεν μεταφέρουν στους ανθρώπους που είτε νοσούν και βρίσκονται στο Νοσοκομείο είτε επισκέπτονται το Νοσοκομείο ασθένειες, είναι η άγνοια και η ζωοφοβία που οδηγεί σε τέτοιες αντιεπιστημονικές απόψεις.
Αντίθετα οι ασθένειες μεταφέρονται μέσα στο Νοσοκομείο και στους ασθενείς είτε από τους επισκέπτες είτε από μικρόβια που αναπτύσσονται μέσα στους χώρους των Νοσοκομείων».


Kallikrates Chania:ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:-Ανάγκη αλλαγής της φιλοζωικής κουλτούρας
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου