ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ-Καταδίκη των επεισοδίων

Όπως δημοσιεύτηκε την 23-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κρήτης τις προχθεσινές αντεγκλήσεις - μικροεντάσεις που σημειώθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος. «Καταδικάζουμε», αναφέρει, «την προσπάθεια εκφοβισμού και τις επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται, κατά την άσκηση της θεσμικής λειτουργίας οργάνων της Πολιτείας».
«Ολοι πρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη ακόμα και αν δεν συμφωνούμε με αυτήν. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη της Επιτροπής, δεν ενδίδουν σε πιέσεις και απειλές και αποφασίζουν με γνώμονα το συμφέρον της Κρήτης και των πολιτών της»,  δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Νίκος Καλογερής.
Οπως -τόνισε- στην προχθεσινή  συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης τα μέλη της αποφάσισαν θετικά κατά πλειοψηφία τη δημιουργία του αντλησιοταμιευτικού σταθμού στα Μάλια και στο Κράσι του Δήμου Χερσονήσου. Η θετική γνωμοδότηση δόθηκε υπό όρους που να διασφαλίζουν τους φυσικούς πόρους της περιοχής και την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.
Στη συνέχεια η Επιτροπή γνωμοδότησε για τα 4 αιολικά πάρκα που θα παράγουν ρεύμα για το αντλησιοταμιευτικό, λαμβάνοντας υπόψη την μελέτη που εκπονείται από το Πολυτεχνείο Κρήτης με τη συμβολή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας για τη χωροθέτηση ανεμογεννητριών στην Κρήτη.
Με βάση τα παραπάνω η Επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά για τα αιολικά πάρκα στις περιοχές Σπίνα Χανίων και Καλή Συκιά Ρεθύμνου, μεγάλα τμήματα των οποίων περιλαμβάνονται σε ζώνες προστασίας του γυπαετού. Τα μέλη της Επιτροπής εκτίμησαν ότι θα πρέπει να προηγηθεί απαραίτητα σχετική μελέτη από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που θα καθορίσει εάν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ανεμογεννητριών και σε ποιες θέσεις.
Ακόμα η Επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά για το αιολικό πάρκο στις Καρίνες Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, θεωρώντας ότι πρέπει να εξεταστεί διεξοδικότερα η τυχόν επίδραση του αιολικού πάρκου σε αδειοδοτημένες χρήσεις του πρωτογενή τομέα που υπάρχουν στην περιοχή. Τέλος, η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στη θέση Πλακάκια του Δήμου Πλατανιά Χανίων.


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ-Καταδίκη των επεισοδίων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου