ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Όπως δημοσιεύτηκε την 11-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Ο  ένας μετά τον άλλον, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, καλούν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά αύριο Τρίτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ενώ καταγγέλουν την επίθεση του υποψήφιου βουλευτή της "Χρυσής Αυγής" Η.  Κασιδιάρη σε υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ηδη, καλέσματα έχουν εκδώσει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η ΕΛΜΕ κ.α.. Χθες, κάλεσμα εξέδωσε η Κοινωνική Κουζίνα η οποία τονίζει ότι «το συλλαλητήριο της Τρίτης πρέπει είναι η απαρχή μιας ανηφορικής πορείας συνειδητοποίησης ότι ο "εχθρός" δεν βρίσκεται στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο ή στην Ουάσινγκτον αλλά ενδημεί στα σπίτια μας, επικοινωνεί μαζί μας από τους δέκτες της τηλεόρασης και, εσχάτως, παραδίδει μαθήματα πατριωτισμού μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Εκφραστές του δεν είναι μόνο οι θιασώτες των στρατοπέδων συγκέντρωσης των επιχειρήσεων πογκρόμ, της φαλτσέτας και του σιδηρολοστού αλλά και όσοι τρομοκρατούν την κοινωνία, προωθώντας τη βία του ισχυρού, αποθεώνοντας την αυτοδικία και τη δίχως όρια επιδίωξη της ατομικής ευημερίας.
Ας κάνουμε, λοιπόν, τον αγώνα ενάντια στον φασισμό προσωπική μας υπόθεση. Και ας δώσουμε ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης όχι μόνο με την ψήφο μας αλλά και με το λόγο και τις πράξεις μας».
Εξάλλου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων ανακοίνωσε ότι «στηρίζει το συλλαλητήριο ενάντια στις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και μεταξύ άλλων καταγγέλει ότι «η Χρυσή Αυγή διεξάγει μια προεκλογική εκστρατεία βουτηγμένη στο αίμα».

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Οι "Οικολόγοι Πράσινοι" «με αφορμή την άνανδρη φασιστική επίθεση κατά δύο γυναικών, κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης, εκτιμούν ότι τίθενται πλέον αμείλικτα ερωτήματα για τη Δικαιοσύνη, το πολιτικό σύστημα, τους πολίτες τους ίδιους» και προτείνουν «να περιοριστεί η βουλευτική ασυλία στα καθαρά βουλευτικά καθήκοντα?».


Kallikrates Chania:ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Αντιφασιστικό συλλαλητήριο
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου