ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ-Πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων

Όπως δημοσιεύτηκε την 06-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων και χαρτιού σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί ανακοίνωσαν χθες, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Νίκος Καλογερής και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης.
«Το πρόγραμμα που ξεκινά άμεσα είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, ειδικά για τους νέους ανθρώπους που θα έρθουν σε επαφή με την ανακύκλωση, που αποτελεί τον βασικό πυλώνα του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων. Με την ανακύκλωση είναι γνωστό σε όλους μας ότι κάνουμε σημαντική εξοικονόμηση φυσικών πόρων», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Νίκος Καλογερής.
Ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης, ανέφερε:
«Η συγκεκριμένη δράση περνά πολλαπλά μηνύματα προστασίας του περιβάλλοντος. Θα πρόκειται για ανακύκλωση βιβλίων που δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, αλλά και παλιού χαρτιού. Πιστεύω ότι η συμμετοχή των σχολείων θα είναι πάρα πολύ μεγάλη». Το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία της Κρήτης θα υλοποιηθεί με το κλείσιμο των σχολικών μονάδων εν όψει καλοκαιριού, όπου οι μαθητές αναμένεται να παραδώσουν τα βιβλία τους.


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ-Πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου