ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ-Εξοικονόμηση χρημάτων

Όπως δημοσιεύτηκε την 28-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Ποσό 200.000 ευρώ θα εξοικονομεί κάθε χρόνο η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων από τη μεταστέγαση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πενταώροφο κτήριο της οδού Γκερόλα, οι εργασίες κατασκευής του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα καθώς χθες υπεγράφη η σύμβαση με
τον ανάδοχο του έργου, προϋπολογισμού 1.674.374,40 ευρώ.
Την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, με τον πρώτο να επισημαίνει ότι «έχουμε μια γενική φιλοσοφία ως Περιφέρεια. Θέλουμε στο τέλος της θητείας να πληρώνουμε ελάχιστα ενοίκια για όλες τις Υπηρεσίες, διότι αυτή τη στιγμή πληρώνουμε ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ για όλη την Κρήτη. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να έχουμε εξοικονόμηση αυτού του ποσού και τα χρήματα να πηγαίνουν για έργα».
Ο κ. Βουλγαράκης διευκρίνισε, από την πλευρά του, ότι σήμερα «εγκαθίσταται ο εργολάβος στην οδό Γκερόλα όπου θα κατασκευαστεί ένα πενταώροφο κτήριο, στο οποίο θα μετεγκατασταθούν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, που σημαίνει ότι θα γλυτώσουμε 17.000 ευρώ μηνιαίως. Είναι σημαντικό, διότι καταλαβαίνετε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα απαλλαγεί από ένα βραχνά που είναι περίπου 200.000 ευρώ τον χρόνο. Και μπορούμε αυτά τα χρήματα να τα δίνουμε σε έργα, σε δράσεις των Χανίων».
Χθες, εξάλλου υπεγράφη και η σύμβαση για την ανακαίνιση και αλλαγή χρήσης του μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού της Αγιάς, όπου θα δημιουργηθεί ένα εκθεσιακό κέντρο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 243.546,15 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από τη 'ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.' (κυρίως) και την Περιφέρεια Κρήτης.
«Εγκαθίσταται εργολάβος αύριο (σήμερα) και στον μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό στην Αγιά, για την ανάπλαση του κτηρίου, έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου από το 1929, που έχει παραχωρηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για 40 χρόνια», σημείωσε ο κ. Βουλγαράκης.
Το 'παρών' στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου έδωσε χθες στα Χανιά και ο διευθύνων σύμβουλος της 'ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.' (θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ) Γιάννης Τσιπουρίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι «η 'ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.' χορηγεί την ανακατασκευή του ιστορικού σταθμού στην Αγιά, με στόχο να δημιουργηθεί ένα εκθεσιακό κέντρο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προσφέροντας έτσι κάτι πίσω στην κοινωνία, η οποία μέσα από τη ΔΕΗ έχει κερδίσει διαχρονικά πολλά πράγματα, αλλά και η ΔΕΗ οφείλει πάρα πολλά στις τοπικές κοινωνίες και αυτή είναι μια χειρονομία που σκοπό έχει να το καταδείξει αυτό».

Το αεροδρόμιο Χανίων
Θέμα λίγων ημερών είναι, πλέον, η εγκατάσταση του εργολάβου για την επέκταση του αεροσταθμού του αεροδρομίου 'Δασκαλογιάννης' των Χανίων καθώς όπως γνωστοποίησε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σήμερα ή αύριο «βγαίνει η τελική απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο για το αεροδρόμιο, έργο προϋπολογισμού 110 εκατομμυρίων ευρώ».
«Είναι όλα εντάξει. Μετά περιμένουμε την εγκατάσταση του εργολάβου. Παρακολουθούμε τις διαδικασίες σε κάθε στάδιο», ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον νέο υπουργό κ. Χατζηδάκη, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε. Ήμασταν μαζί στην ίδια Επιτροπή, ως ευρωβουλευτές, άρα η σχέση είναι εξαίρετη. Είναι και Κρητικός. Θα τον ενημερώσω για όλα τα θέματα της Κρήτης την ερχόμενη εβδομάδα, γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να δούμε και θεωρώ ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε αυτή τη συνεργασία με τους νέους υπουργούς για να δούμε πώς προχωρούμε τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης», κατέληξε ο κ. Αρναουτάκης.


Kallikrates Chania:ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ-Εξοικονόμηση χρημάτων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου