ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ-Δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης

Όπως δημοσιεύτηκε την 01-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

«Είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία γιατί υπάρχει ζήτημα υγείας στην επαρχία. Να πας σε ιδιωτικό ιατρείο θέλει λεφτά, στο Νοσοκομείο επικρατεί το αδιαχώρητο», είναι τα λόγια του κ. Μανώλη Κατσουλάκη, ενός εκ των πολλών κατοίκων του Αλικιανού που χθες το πρωί βρέθηκαν στο Αγροτικό Ιατρείο προκειμένου να κάνει δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Σ. Αλικιανού, του Δήμου Πλατανιά και του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Πνευμονολόγων Κρήτης.
Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής ο κ. Κωνσταντίνος Αλυγιζάκης που επίσης έκανε εξετάσεις σημείωσε πως «είναι πολύ καλό μέτρο, γιατί κάνουμε την εξέταση  πιο κοντά στα σπίτια μας, σε ευχάριστο περιβάλλον. Σίγουρα καλύτερα από το να πηγαίναμε στο Νοσοκομείο».
«Σκοπός της προσπάθειας αυτής να διαγνώσουμε ανθρώπους που έχουν συμπτώματα πνευμονολογικά με κύριο την αποφρακτική πνευμονοπάθεια και λιγότερο το άσθμα. Η βασική αιτία για την πνευμονοπάθεια είναι το κάπνισμα και η δεύτερη αιτία το βρογχικό άσθμα. Με  την εξέταση που κάνουμε εντοπίζουμε τις τυχόν αλλοιώσεις και παραπέμπουμε τον ασθενή στον γιατρό που θέλει», ανέφερε ο κ. Στέλιος Βιττωράκης πνευμονολόγος,  που πραγματοποιούσε και τις εξετάσεις.


Kallikrates Chania:ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ-Δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου