ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-«Πιο ηλεκτρονικό γίνεται το έγκλημα»

Όπως δημοσιεύτηκε την 16-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τη χρήση του Διαδικτύου και το ηλεκτρονικό έγκλημα επεσήμανε χθες από τα Χανιά ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικός διευθυντής Μανώλης Σφακιανάκης.
Ο κ. Σφακιανάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα με θέμα 'Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο - Cyber Bullying', που συνδιοργάνωσαν χθες ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος 'Κύτταρο Χαλέπας' και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, σε αίθουσα πολυχώρου στον Βλητέ Σούδας.
«Υπάρχουν νόμοι, αλλά οι νομοθέτες ακόμη δεν έχουν δει και καταλάβει ότι το έγκλημα έχει μεταλλαχθεί και έχει γίνει όλο ηλεκτρονικό. Δεν μπορούν να καταλάβουν κάποια μυαλά ότι πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει. Πλέον οι παραδοσιακές εποχές έχουν τελειώσει», επεσήμανε ο κ. Σφακιανάκης.
Και πρόσθεσε: «Σήμερα όλο το βάρος έχει πέσει στο Διαδίκτυο γι' αυτόν τον λόγο κάποιοι πρέπει να σκεφτούν ότι το νομοθετικό πλαίσιο πρέπει ν' αλλάξει. Πρέπει να τολμήσουν, γιατί θέλει τόλμη ν' αλλάξεις νομοθετικό πλαίσιο ή να κάνεις καινούριο για το διαδίκτυο. Είχα την τύχη να είμαι στη νομοπαρασκευαστική Επιτροπή προ διμήνου και έχουμε ετοιμάσει ένα νομοθετικό πλαίσιο πολύ δυνατό, με επιστήμονες και με νομοθέτες, το οποίο δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμα νόμος του κράτους. Ελπίζουμε με τη νέα κυβέρνηση, όπως υποσχέθηκαν στο γραφείο μου και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης, που πέρασαν όλες αυτές τις ημέρες, να φέρουν σύντομα το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα θωρακίσει τις ενέργειές μας και πάνω απ' όλα θα θωρακίσει τη νομοθεσία μας. Γιατί χωρίς πλαίσιο στο Διαδίκτυο είμαστε μια χώρα χωρίς μέλλον. Το λέω και το εννοώ».
Ο πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής 'Κυττάρου Χαλέπας' και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Χανίων Μανώλης Σαλεβουράκης επεσήμανε ότι οι γονείς θα πρέπει να έχουν πολύ καλή επαφή με τα παιδιά τους για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά όλα τα θέματα που ανακύπτουν εξαιτίας της χρήσης του Διαδικτύου.
«Πιστεύω ότι θέλει πάρα πολύ καλή προσέγγιση στα παιδιά. Συναντάμε δυσκολίες και ανησυχίες, όταν, για παράδειγμα, είναι ο υπολογιστής σε ένα δωμάτιο που δεν είναι προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή από τον καθένα ή όταν κλείνει η οθόνη και 'κατεβάζει' ένα παιδί το πρόγραμμα όταν μπαίνει μέσα ένας γονιός. Πιστεύω ότι τα παιδιά δεν το κάνουν αυτό γιατί βλέπουν κάτι που δεν πρέπει να δουν, αλλά σε όλη αυτή την ιστορία νιώθουν ότι εκείνη τη στιγμή κάνουν κάτι που ίσως ο γονέας να το παρεξηγήσει και να προχωρήσει είτε σε αφαίρεση του μόντεμ είτε σε κάτι άλλο. Πιστεύω ότι από τη μια οι οδηγίες που πρέπει να έχουμε και από την άλλη η καλή προσέγγιση με τα παιδιά λύνει το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Σαλεβουράκης.
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και ενημέρωση για τους τελειόφοιτους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Χαλέπας, από την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Χανίων Τόνια Μπαουράκη.


Kallikrates Chania:ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-«Πιο ηλεκτρονικό γίνεται το έγκλημα»
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου