ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗΣ:-«Κακός σύμβουλος η οργή»

Όπως δημοσιεύτηκε την 07-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου οι πολίτες δεν θα πρέπει να ψηφίσουν και πάλι με βάση την οργή «που είναι κακός σύμβουλος», αλλά προτάσσοντας το συμφέρον και την προοπτική της χώρας, όπως επεσήμανε χθες, από τον Δήμο Πλατανιά, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Χανίων Γιάννης Σουλαδάκης.
Ο κ. Σουλαδάκης, επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Πλατανιά και συζήτησε με κατοίκους της περιοχής μια σειρά από πολιτικά ζητήματα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε αντιπροσωπία της Δημοτικής Αρχής, προεξάρχοντος του δημάρχου Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την απόλυτη ανάγκη στήριξης των δομών πρόνοιας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗ
Ο κ. Σουλαδάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «η οργή δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος» και πρόσθεσε: «Θα σας θυμίσω κάτι που έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης. Οταν βρισκόταν σε κρίσιμη φάση αποφάσεων το σκεφτόταν, κοιμόταν και το συζητούσε, όπως έλεγε, με το μαξιλάρι του. Ο ελληνικός λαός, όντως οργισμένος, στενοχωρημένος και διαψευσμένος από τα λάθη του ΠΑΣΟΚ το 2009 ψήφισε οργισμένα. Η οργή δεν είναι όμως ποτέ καλός σύμβουλος. Τώρα, ελπίζω και εύχομαι να συζητήσει με το μαξιλάρι του και να καθορίσει τη στάση του με βάση τα συμφέροντα της χώρας και την προοπτική της».
Ο κ. Σουλαδάκης αναφέρθηκε και σε γεγονότα του παρελθόντος, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ένα τραγικό πολιτικό λάθος. Το 2009, με την πρόταση της τότε οικονομικής υπευθύνου του ΠΑΣΟΚ, κυρίας Λούκας Κατσέλη, βγήκε στην αγορά και είπε στους πολίτες 'λεφτά υπάρχουν'. Ομως, στη συνέχεια προέκυψε ότι στα θησαυροφυλάκια του κράτους υπήρχαν κατσαρίδες. Αντί, λοιπόν, αμέσως, σε έναν μήνα, να πει στους πολίτες ότι με βάση τις πληφορορίες που είχε δώσει η απερχόμενη κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμανλή σάς είπα ψέματα, διότι λεφτά δεν υπάρχουν. Σας λέω λοιπόν ότι αυτά είναι τα προβλήματα της χώρας, ξαναπηγαίνουμε στις εκλογές, με το δίλημμα ποιος θα λύσει την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας. Αν έκανε αυτήν την πολιτική κίνηση ο λαός είτε θα αποφάσιζε να τον ξαναψηφίσει με δεδομένο πλέον το πραγματικό οικονομικό πρόβλημα ή θα άλλαζε στάση. Εκανε το λάθος να συνεχίσει τη διακυβέρνηση, με τις συμβουλές της κυρίας Κατσέλη που ήταν υπουργός Οικονομίας και να εισπράξει το κόστος. Στην ουσία έκανε χαρακίρι», υπογράμμισε ο κ. Σουλαδάκης.
Και πρόσθεσε: «Και τώρα λοιπόν όλοι είναι άγιοι, όλοι ξανάγιναν παρθένες, η ΝΔ παρθενογένεση. Σαν να μην είχε την ευθύνη μέχρι το 2009. Τα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης ξαφνικά ανακάλυψαν ότι έγινε η καταστροφή του κόσμου».
Ο κ. Σουλαδάκης επεσήμανε, ακόμη, ότι «υπάρχει δυστυχώς για μένα μια μεγάλη απογοήτευση ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που αναδείχθηκαν την περίοδο της ευφορίας, ξαφνικά σήμερα γυρνάνε την πλάτη και κουνάνε και το δάχτυλο. Το λυπηρό όμως για μένα -και δεν με ενδιαφέρει αν θα στενοχωρηθούν οι πολίτες- είναι τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ όλα, πλην δύο, ήταν χρόνια απολαβών. Και ξαφνικά στα δύο χρόνια, που έγινε το τραγικό πολιτικό λάθος του Γιώργου Παπανδρέου, έγινε ένα τέρας το ΠΑΣΟΚ που καταστρέφει τον κόσμο».
Ερωτηθείς αν το άνοιγμα στην κοινωνία καθυστέρησε υπερβολικά, ο κ. Σουλαδάκης απάντησε θετικά, τονίζοντας, πάντως, ότι «ποτέ δεν είναι αργά. Εστω και τώρα που βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι μια ευκαιρία, σε απευθείας σχέση με τους πολίτες, να συζητήσουμε ζητήματα που τους έχουν απασχολήσει, που τους οδήγησαν σε μια οργισμένη αντίδραση στις εκλογές της 6ης Μαΐου και γι’ αυτό βρισκόμαστε στο Δημαρχείο του Πλατανιά. Ελπίζω πολλές απορίες να λυθούν και πολλά πράγματα που είναι σκοτεινά και αδιευκρίνιστα σε αυτήν την περίοδο να διευκρινιστούν».


Kallikrates Chania:ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗΣ:-«Κακός σύμβουλος η οργή»
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου