ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ-“Ψήφος εμπιστοσύνης” στον ελληνικό τουρισμό

Όπως δημοσιεύτηκε την 20-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

"Ψήφο εμπιστοσύνης" δίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον ελληνικό τουρισμό. Μάλιστα, μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Δανέλλη, στην Κρήτη συνεδριάζει η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Η επίσημη αποστολή της Επιτροπής με επικεφαλής τον Βρετανό πρόεδρό της, Μπράιαν Σίμπσον και η οποία αποτελείται από 17 ευρωβουλευτές από την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Ελλάδα, θα επισκεφτεί την Κρήτη από σήμερα Τετάρτη έως την Παρασκευή 22 Ιουνίου για να συνεδριάσει για θέματα τουρισμού, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για τον τουρισμό, όπως αυτή προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας.
Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων και Αρχών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό αλλά και στις μεταφορές.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Δανέλλη, τουρισμός και πολιτισμός είναι η πρώτη θεματική ενότητα στην οποία θα εστιάσουν οι ευρωβουλευτές, σε συναντήσεις που θα έχουν με δημάρχους και τοπικές οργανώσεις, καθώς και επισκέψεις στο νησί της Σπιναλόγκας και στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Παράκτιος, φυσιολατρικός, γαστρονομικός τουρισμός, αγροτουρισμός, τουρισμός κρουαζιέρας και μεταφορές θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, έπειτα από επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στα Ανώγεια και στον Ψηλορείτη, στον λιμένα Ηρακλείου και στο Ενυδρείο Κρήτης (Cretaquarium), έργο το οποίο έχει συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ.
Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με θέμα "Το μέλλον των μεταφορών και του τουριστικού τομέα στην Ευρώπη: η περίπτωση της Ελλάδας". Στη συνάντηση θα συμμετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα Τ. Καραπαναγιώτη, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκης, δήμαρχοι, εκπρόσωποι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και των τοπικών φορέων και οργανώσεων του τουρισμού καθώς και φορείς που σχετίζονται με τις υποδομές και υπηρεσίες μεταφορών.
Με αφορμή την επίσκεψη της Επιτροπής στην Κρήτη, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Δανέλλης, δήλωσε: «Η επίσκεψη αυτή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κρήτη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά και πολιτικά συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας. Συγκυρία που βάζει σε δοκιμασία και τον τουρισμό, τον μόνο δυστυχώς αναπτυξιακό τομέα που εισφέρει θετικά στην εθνική μας οικονομία.
Θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης και να ανταλλάξουμε απόψεις με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για την αναβάθμιση του ευρωπαϊκού τουρισμού με στόχο την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητά του. Παράλληλα θα ενημερωθούμε για τα δίκτυα μεταφορών του νησιού, τα προβλήματα, τις ανάγκες αλλά και τις προοπτικές τους, εν όψει και του υπό διαμόρφωση σχεδιασμού των μεγάλων διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών".
Σημειώνεται ότι η αποστολή αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου σήμερα Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι για να μεταβεί σε ξενοδοχείο, ενώ στο πρόγραμμά της περιλαμβάνεται την ερχόμενη Παρασκευή στις 11.30 το πρωί στο Ηράκλειο ενημερωτική συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη.


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ-“Ψήφος εμπιστοσύνης” στον ελληνικό τουρισμό
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου