ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ-Σήμα ποιότητας Κρητικής Κουζίνας

Όπως δημοσιεύτηκε την 20-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Ρέθυμνο
To Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας, παρουσιάστηκε χθες σε επιχειρηματίες της εστίασης στο Ρέθυμνο, στο Σπίτι του Πολιτισμού, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται από την Περιφέρεια Κρήτης αναφορικά με την ενημέρωση για τη διαδικασία της πιστοποίησης και τα οφέλη που προκύπτουν από την ένταξη των κρητικών προϊόντων στην εστίαση, τόσο για τις ίδιες τις επιχειρήσεις όσο και για τον τουρισμό.
Η Περιφέρεια Κρήτης άλλωστε, ετοιμάζει διαδικτυακή πύλη για το εν λόγω θέμα με οδηγό που θα αναφέρει όλα τα πιστοποιημένα εστιατόρια, που αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι είναι λίγα μέχρι στιγμής σε επίπεδο Κρήτης. Η κρητική διατροφή είναι πασίγνωστη στον κόσμο, αλλά δυστυχώς στον τόπο της δεν έχει βρει ακόμη τη θέση που της αξίζει.
Η αρμόδια Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κα Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη τόνισε πως «μέσα από έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, παρουσιάζουμε τα σήματα πιστοποίησης της κρητικής κουζίνας για τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τα επισκέψιμα οινοποιεία».
Φιλοδοξία της Περιφέρειας μέσα από αυτήν την προσπάθεια, είναι όπως είπε η ίδια «να υποστηρίξουμε τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες. Τους παραγωγούς για να μπορούν με καλύτερους όρους να πουλάνε τα προϊόντα τους και για να τους δώσουμε ισχυρό κίνητρο να επιστρέψουν στη γη και τους επιχειρηματίες θα τους υποστηρίξουμε με όλα τα μέσα προβολής και προώθησης των κρητικών προϊόντων που διαθέτει και σκοπεύει να διαθέσει η Περιφέρεια για να αναδειχθεί η αξία της κρητικής διατροφής. Είναι εγκληματικό η κρητική διατροφή να είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και εμείς οι ίδιοι να μην προτιμάμε τα δικά μας προϊόντα».
Από την πλευρά του ο Γιάννης Τσιβουράκης, μέλος της Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και αρχιμάγειρας σε ξενοδοχείο στα Χανιά, τόνισε πως η πιστοποίηση με το Σήμα Ποιότητας «για να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε όλη αυτήν την προσπάθεια που γίνεται όσον αφορά την κρητική διατροφή. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης προσπαθεί από την πρώτη στιγμη να διασώσει και να διαδώσει την κρητική διατροφή. Δίνουμε βάρος στο κρητικό ελαιόλαδο σε όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την κουλτούρα του τόπου μας σε ό,τι αφορά τη διατροφή».
Ο κ. Χηνιάδης, υπεύθυνος πιστοποίησης του κρητικού συμφώνου ποιότητας υπογράμμισε ότι στόχος του συμφώνου είναι να μπουν κανόνες ώστε να προβληθεί η κρητική κουζίνα και να ξεκινήσουν τα κρητικά εστιατόρια να χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα και κυρίως ελαιόλαδο και γαλακτοκομικά και να γίνουν γνωστά και προς το εσωτερικό. «Μεσοπρόθεσμα αυτό θα έχει οφέλη και για τον γαστρονομικό τουρισμό αλλά και για τους ίδιους τους επιχειρηματίες και τον πρωτογενή τομέα», είπε.
Στον χαιρετισμό της η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή, μίλησε για την αξία της κρητικής διατροφής.


Kallikrates Chania:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ-Σήμα ποιότητας Κρητικής Κουζίνας
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου