Αγιασμός στο ΚΑΠΗ Δαράτσου με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης

Όπως δημοσιεύτηκε την 28-6 -2012 στο neatv.gr


«Ο Δήμος Χανίων δίνει προτεραιότητα στις κοινωνικές και προνοιακές δομές και παρά τα δύσκολα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσπαθεί, σε κάθε περίπτωση, για την στήριξη και την επέκτασή τους στα όρια του νέου καλλικρατικού Δήμου».

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στην διάρκεια της τελετής του αγιασμού του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), στο Δαράτσο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας - του 10ου κατά σειρά ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων και τρίτου στη διάρκεια της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, μετά τα ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου και Βαμβακόπουλου - με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης της λειτουργίας του, χθες, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 το απόγευμα.

«Στους στόχους μας, αν μας δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού, είναι η δημιουργία ενός ακόμη ΚΑΠΗ, αυτή τη φορά στα Κεραμιά, καλύπτοντας έτσι όλο το εύρος του Δήμου μας» επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης.

«Όλο αυτό το διάστημα έχουμε καταβάλλει στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, μια πολύ σημαντική και τεκμηριωμένη δουλειά σε όλα τα επίπεδα» είπε ακόμη ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας:

«Όχι μόνο διατηρήσαμε το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας αλλά διευρύναμε το δίκτυο των κοινωνικών υποδομών μας, λειτουργώντας Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φροντιστήριο για οικονομικά αδύναμες οικογένειες, μειώσαμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς ενώ προγραμματίζουμε τη λειτουργία ενός Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και τη δημιουργία ενός Γραφείου Διαμεσολάβησης-Συμβουλευτικής Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων».

Ιδιαίτερα δε, στάθηκε στην δυνατότητα που δίδεται στα μέλη των ΚΑΠΗ για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.

«Ο Δήμος Χανίων μαζί με την Κοινωνική του Υπηρεσία και τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Είμαι βέβαιος ότι το νέο αυτό ΚΑΠΗ του Δήμου μας θα καλύψει τις ανάγκες σε φροντίδα, απασχόληση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας στην περιοχή της Νέας Κυδωνίας», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Σκουλάκης.

«Τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων οφείλουν να αποτελούν πόλο έλξης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Κύριο δε μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η διεύρυνση των παρεχομένων υπηρεσιών τους», επεσήμανε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Χρύσα Χαριτάκη, η οποία ευχαρίστησε τους εργαζόμενους όλων των ΚΑΠΗ «για την κατάθεση ψυχής και την προσφορά τους στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας».

Στην τελετή του αγιασμού, παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων κ. Γ. Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Ελ. Αμπαδιωτάκης, Κ. Πρωτοπαπαδάκης, Μ. Λιονάκης, Χρ. Χατζηδάκη, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων τόσο από την περιοχή της Ν. Κυδωνίας όσο και από άλλες Δημοτικές Ενότητες, εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά την τελετή ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα και μουσικοχορευτική βραδιά, με τους παραβρισκόμενους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την όλη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου