ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ “ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ” ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ-“Ναι” σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Όπως δημοσιεύτηκε την 06-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

«Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τούς κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο εμείς δεν πρόκειται να στηρίξουμε. Είναι ξεκάθαρο και τελειωμένο, γιατί είναι αναξιόπιστοι, άλλα υπέγραψαν και άλλα λένε τώρα παραμονές εκλογών».
Αυτό μεταξύ άλλων επεσήμανε χθες από τα Χανιά ο κ. Γιάννης Δημαράς, πρόεδρος του "Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών" και υποψήφιος με τους "Ανεξάρτητους Ελληνες" του Π. Καμμένου στη Β' Αθηνών.
Ο κ. Δημαράς είχε επαφές με στελέχη του κόμματος, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χανίων κ. Μ. Σκουλάκη και έδωσε συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές, ωστόσο τόνισε πως επ’ ουδενί δεν πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή  οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος που «υπέγραψαν κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξη της κας Μέρκελ το δεύτερο μνημόνιο».
Ο κ. Δημαράς, συνοδευόμενος από το στέλεχος του "Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών", κ. Βαγγέλη Σαματά επεσήμανε πως «προσπαθούν, να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, να δημιουργήσουν ένα τεχνητό, νέο δίπολο, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ελληνικός λαός, στις 17 Ιουνίου θα δείξει με την ετυμηγορία του ότι δεν δέχεται ούτε τρομοκράτες, τρομοκρατίες και εκβιασμούς, θα κάνει το καθήκον του. Και πρέπει να το κάνει με ένα σθεναρό και βροντερό τρόπο. Πρέπει ξανά να πει με δυνατό και βροντερό τρόπο: "Οχι στο μνημόνιο". Να στηρίξει τα πολιτικά σχήματα και τους σχηματισμούς που επιθυμεί με την προϋπόθεση ότι η επιλογή του θα δείξει ότι αντιτίθεται με αυτό που επιχειρούν να κάνουν στη χώρα οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι ντόπιοι εκπρόσωποι. Σκοπός και επιδίωξή τους είναι να υποδουλώσουν τη χώρα και πείτε μου αν κάποιος εκ των ηγετών όλων των κομμάτων δεν έχει ομολογήσει ότι έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία; Μέχρι που σήμερα ακούμε την κα Μέρκελ και τους περί αυτήν να μας λένε ποιον πρέπει να ψηφίσουμε και τι πρέπει να γίνει.
Ε, λοιπόν, η Ελλάδα δεν γονατίζει, δεν υποδουλώνεται και όπως η Κρήτη έχει στείλει το μήνυμα εδώ και πολλά χρόνια, δεν σκύβει το κεφάλι και δεν φοβάται». Ο ίδιος τόνισε πως η «προσπάθεια τρομοκράτησης γίνεται από μια σειρά μεγαλοσυμφέροντα, γιατί έχουν τα χρήματα, έχουν τον εκλογικό νόμο, έχουν και τα ΜΜΕ και ένα σύστημα πολιτικών και οικονομικών εξουσιών».
Ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε στις 7 προδιαγραφές για κυβέρνηση εθνικής ενότητας που έβαλε ο Π. Καμμένος πριν από λίγες ημέρες που δεν απαντήθηκαν από κανένα κόμμα και υπογράμμισε πως είναι υπέρ των προγραμματικών συμφωνιών μεταξύ κομμάτων προεκλογικά.
Ερωτηθείς για τη θέση των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" για διαγραφή του χρέους ο κ. Δημαράς σημείωσε πως είναι κάτι που από το 2010 είχε ζητήσει ο ίδιος με τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου. «Μια Επιτροπή για να δούμε τι έχουμε πληρώσει, τι δεν έχουμε πληρώσει, πώς θα το πληρώσουμε και πότε τελειώνει το χρέος.
Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει και κάθε μέρα έρχεται ένα νέο δεδομένο. Από το 1824 που πήραμε το πρώτο δάνειο, έχουν υπάρξει 7-8 δάνεια που όλα έχουν αποπληρωθεί, όχι μία αλλά 5-6 φορές! Μένει να δούμε πού το χρέος είναι επαχθές, πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, τι χρωστάμε παραπάνω από εκείνα που οι τοκογλύφοι μάς προσθέτουν και να σας θυμίσω ότι προσφυγή εναντίον του ΔΝΤ για τα χρέη τους τόκους και τα χρεολύσια είχε κάνει ο Ισημερινός στα Διεθνή Δικαστήρια.
Και η προσφυγή έγινε δεκτή και χάρη σε αυτήν τη προσφυγή η χώρα αυτή κέρδισε ένα σωρό εκατομμύρια καθώς τα διεθνή δικαστήρια έκριναν ότι ήταν επαχθείς οι όροι κάτω από τους οποίους κλήθηκε ο Ισημερινός να τα πληρώσει».
Τον κ. Δημαρά συνόδευαν οι υποψήφιοι Χανίων των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" κύριοι B. Σαματάς, Π. Καπαρουδάκης, Μ. Αλεξάκης, Ε. Μαστοράκη, Π. Τσιριγώτης και Χ. Καντεράκης.


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ “ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ” ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ-“Ναι” σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου