ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-Εκκληση στις Αρχές για τα αδέσποτα

Όπως δημοσιεύτηκε την 04-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Εκκληση σε Δημοτικές, Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές των Χανίων απευθύνουν τα φιλοζωικά σωματεία του Νομού, ζητώντας την τιμωρία των ενόχων για το μπαράζ δηλητηριάσεων που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της πόλης.
«Στο Διαδίκτυο, ελληνικό και ξένο, στιγματίζεται η πόλη και το νησί μας από αναρίθμητα σχόλια γι’ αυτά που συμβαίνουν στην Κρήτη και όσον μας αφορά ειδικότερα στα Χανιά», σημειώνει σε σχετική επιστολή της προς τον δήμαρχο Χανίων η πρόεδρος της 'Προστασίας των Ζώων' και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αναστασία Μπομπολάκη.
Η κα Μπομπολάκη τονίζει ότι «πολλές δεκάδες τουριστών έγιναν μάρτυρες των δηλητηριάσεων αυτών και πολλές εκατοντάδες τουριστών αντικρίζουν καθημερινά αναρίθμητα κακοποιημένα με κάθε τρόπο ζώα, μεταφέροντας μια αλγεινή εικόνα  για τα Χανιά στις πατρίδες τους, με ό,τι αυτό παντοιοτρόπως συνεπάγεται». Αναφέρει δε ότι «παρά τις μέχρι τώρα προσπάθειες των φιλοζωικών συλλόγων να περιορίσουν την έκταση του φαινομένου, αυτό παραμένει και  καθημερινά διογκώνεται, λόγω του απίστευτου αριθμού εγκαταλελειμμένων ζώων».
Βάσει των παραπάνω ζητά «την άμεση διενέργεια  μιας υπηρεσιακής σύσκεψης των αρμόδιων φορέων της πόλης, ήτοι δημοτικών, εισαγγελικών, αστυνομικών, κτηνιατρικών κ.λπ. Αρχών, ώστε με καίρια και αποτελεσματικά μέτρα εκ μέρους τους να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το θέμα», δηλώνοντας ότι «είμαστε στη διάθεσή σας  για κάθε βοήθεια που θα μας ζητηθεί για τη διοργάνωση της σύσκεψης».

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Την ίδια ώρα, με δημόσια παρέμβασή τους, οι εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων, και ομάδων προστασίας ζώων, Αναστασία Μπομπολάκη, Κωστούλα Στούπη, Σίλκε Βρόμπελ και Λίντα Λούκας, ζητούν απαντήσεις στο ερώτημα «ποιος εξαφάνισε τα ζώα και πώς από τη Χρυσή Ακτή και τους Αγίους Αποστόλους».
Στο κείμενό τους αναφέρουν:
«Χιλιάδες πολίτες  του Νομού Χανίων και της χώρας μας αναρωτιούνται και περιμένουν απαντήσεις από τις αρμόδιες Αρχές του τόπου. Ολα τα ζώα που διαβίωναν  αρμονικά στις ανωτέρω περιοχές έχουν εξαφανιστεί.
Ποιος τα εξαφάνισε, με τι τρόπο, με τη συμβολή ποιων,  πού βρίσκονται, πόσα από αυτά ζουν σε κάποια άλλη περιοχή και ποια;
Αυτά τα ερωτήματα βασανίζουν πολλούς ανθρώπους, που τυχαίνει να έχουν ευαισθησίες κοινωνικές και για άλλα πλάσματα εκτός από τον άνθρωπο. Και περιμένουν απαντήσεις.
Περιμένουν δράσεις εκ μέρους της Εισαγγελίας, του Δήμου, της Αστυνομίας για να  ανακαλυφθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν.
Δεν είναι πολύς καιρός που κάτοικος της περιοχής  σε τηλεφωνική επικοινωνία με αντιδήμαρχο της πόλης, αλλά και με την παρουσία του  σε  σύσκεψη μέσα  στον Δήμο, εξέφρασε ύποπτες απόψεις.
Καταγγελία που έγινε στον σύλλογό μας 'Η Προστασία των Ζώων' κατονομάζει συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου Χανίων για αναφορά του σε θανατώσεις ζώων με δηλητηρίαση και στη συνέχεια πολτοποίηση  αυτών από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.
Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι:
Α. Για την ύπαρξη των αδέσποτων ζώων φταίνε οι άνθρωποι που τα εγκαταλείπουν και όχι τα ζώα.
Αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν και όχι  τα αθώα θύματά τους.
Β. Ποια λύση δίνουν στο  υποτιθέμενο πρόβλημά τους, όταν μετά από λίγο διάστημα άλλα αδέσποτα θα κάνουν την εμφάνισή τους;
Πόσα  θα  σκοτώσουν  με αυτόν τον βασανιστικό  θάνατο;
Γ. Οι ποινές της ελληνικής νομοθεσίας είναι πια υψηλές.
Το λιγότερο ένας χρόνος φυλάκιση και πρόστιμο από 5.000 έως 15.000 ευρώ ταυτόχρονα, αλλά και διοικητικό πρόστιμο επίσης από 5.000 έως 15.000 ευρώ.
Τι τέλος  πάντων θα βάλει φρένο σε αυτή την τραγωδία  και για τα ζώα και για την ίδια μας τη χώρα;
Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει την παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε. Πώς; Με αυτές  τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν σε πολλά θέματα, ανάμεσα σε αυτά και  στη συμπεριφορά μας απέναντι  στα  ζώα  γενικότερα;  Ας αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας μήπως και δούμε εμείς και τα παιδιά μας καλύτερες μέρες σε αυτή την πολύπαθη χώρα».


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-Εκκληση στις Αρχές για τα αδέσποτα
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου