ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΖΗΜΕΡΟ-Παρουσίαση ψηφοδελτίου “Δημιουργία Ξανά - Δράση”

Όπως δημοσιεύτηκε την 04-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Την ψήφο και των Χανιωτών για να ενισχυθεί "η μεταρυθμική προσπάθεια" ζητάει η "Δημιουργία Ξανά - Δράση" που χθες παρουσίασε το ψηφοδέλτιό της στον Νομό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο επικεφαλής κ. Θάνος Τζήμερος στην παρουσία του πρώην νομάρχη κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη, δηλώνοντας παράλληλα τη βεβαιότητά του για την είσοδο του κόμματος στη βουλή και την πρόθεσή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει ευρωπαϊκή προοπτική.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων, οι 4 υποψήφιοι του κόμματος έκαναν μια σύντομη παρουσίασή τους, ενώ τοποθετήθηκε και ο κ. Τζήμερος
«Με τα Χανιά μάς συνδέουν πλέον ισχυροί δεσμοί γιατί ο Γρηγόρης Αρχοντάκης είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας και η Αντιγόνη Λυμπεράκη επικεφαλής στο Επικρατείας. Περιμένουμε από τον κόσμο των Χανίων να δώσει στην "ΔΗΜ.ΞΑΝ." τη δυνατότητα να μπει στη βουλή, για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα και να φέρει πραγματικές μεταρυθμίσεις. Γιατί ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν σκοπό να κάνουν τις αλλαγές που χρειάζεται αυτή η χώρα. Εμείς είμαστε μεταρρυθμιστές και πιστεύουμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να αλλάξει μορφή, να μπει στην Ε.Ε., να γίνει ένα αξιοπρεπές και αξιοσέβαστο, δημιουργικό κράτος" ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Κληθείς από τα "Χ.Ν." να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Καραμανλή ότι «οποιαδήποτε ψήφος σε άλλο κεντροδεξιό κόμμα πλην την ΝΔ είναι στην ουσία ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Τζήμερος απάντησε πως "άργησε να ασχοληθεί με την πολιτική ο κ. Καραμανλής, θα έπρεπε να μας πει πολλά πράγματα πριν και κυρίως να απαντήσει πώς έφτασε η ΝΔ σε αυτή την κατάντια. Οποιαδήποτε ψήφος σε κόμματα που δεν θέλουν να κάνουν αλλαγές είναι χαμένη ψήφος. Είτε είναι στη ΝΔ, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα καταρρεύσει σε 2 ώρες με τη ΝΔ σε 2 εβδομάδες. Αυτή είναι η διαφορά. Eκτός αν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ βρουν τις πραγματικά μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που έχουν μέσα τους, αν έχουν, και εκφράσουν έναν άλλο λόγο, μια άλλη πλατφόρμα".
Ερωτηθείς για τι λέει η "ΔΗΜ.ΞΑΝ" στους αγρότες, στους μισθωτούς που αποτελούν και την πλειοψηφία καθώς οι θέσεις της μπορεί να φαίνονται ελκυστικές μόνο σε επιχειρηματίες, ο επικεφαλής του κόμματος απάντησε πως «τα προγράμματά μας θα τα βρουν ελκυστικά οι άνεργοι και οι αγρότες γιατί βασιζόμαστε στην αγροτική οικονομία. Ανάπτυξη σημαίνει θέσεις εργασίας, αν π.χ. τη Δευτέρα εφαρμοστεί η αλλαγή στην αδειοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών ή οποιασδήποτε επιχειρήσης, την ίδια μέρα θα δημιουργηθούν 4.000 θέσεις εργασίας από τα επενδυτικά σχέδια που είναι μπλοκαρισμένα εδώ και μήνες στα συρτάρια των Υπουργείων, γιατί οι αρμόδιοι βαριούνται ή δεν ξέρουν ή περιμένουν να πάρουν τη μίζα τους. Το ελληνικό κρατικό σύστημα έχει χρεωκοπήσει παντελώς, η Ελλάδα είναι μακράν η τελευταία των 27 χωρών της Ε.Ε.. Τα χρήματα του ΕΣΠΑ μας περιμένουν και δεν μπορούμε να τα πάρουμε. Ολα αυτά θα πρέπει να αλλάξουν από ανθρώπους που θέλουν εκ βάθρων και όχι με μερεμέτια να αλλάξουν τη δημόσια διοίκηση».
Σε ερώτηση που τέθηκε στον κ. Τζήμερο, μήπως η επιχειρηματική τάξη επιθυμεί την ύπαρξη αυτού του κράτους όπως λειτουργεί σήμερα, γιατί με αυτό κάνει καλύτερα τις δουλειές της και μεγάλη κερδοφορία, ο ίδιος απάντησε «εμείς δεν εκπροσωπούμε την επιχειρηματική τάξη όπως εσφαλμένα προσπαθούν να μας δώσουν αυτήν την εικόνα. Εμείς εκπροσωπούμε τη μεσαία τάξη, τον εργαζόμενο και τη μεσαία ελληνική επιχειρήση η οποία είναι των 10-15 εργαζομένων. Η Ελλάδα θα πάει μπροστά με δουλειά, όχι με φωνές, διαδηλώσεις και συγκρούσεις μεταξύ μας» ανέφερε σημειώνοντας πως «η "ΔΗΜ.ΞΑΝ" θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης -γιατί όλα δείχνουν ότι θα μπούμε στη Βουλή- σε οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει ευρωπαϊκή προοπτική! Αυτό προφανώς μπορεί να το κάνει μια κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αφού όμως υιοθετήσουν ουσιαστική μεταρρυθμιστική ατζέντα».


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΖΗΜΕΡΟ-Παρουσίαση ψηφοδελτίου “Δημιουργία Ξανά - Δράση”
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου