ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ-Ανάμικτα συναισθήματα

Όπως δημοσιεύτηκε την 02-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Βατά τα θέματα στα Λατινικά, απαιτητικά και σύνθετα στη Χημεία, με αρκετές δυσκολίες στην Ανάπτυξη Εφαρμογών χαρακτήρισαν οι Χανιώτες υποψήφιοι τα θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων, ο κύριος κορμός των οποίων ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή.
Ανάμικτα ήταν τα συναισθήματα των υποψηφίων, βγαίνοντας από τις αίθουσες των Εξεταστικών Κέντρων. Χαμόγελα αισιοδοξίας για όσους διαγωνίσθηκαν στα Λατινικά, ενώ προβληματισμένοι ήταν υποψήφιοι όσον αφορά τη Χημεία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών, αφού τα θέματα κρίνονται αυξημένης δυσκολίας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και για καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Η ΕΝΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ
Για σαφή θέματα, μέσου βαθμού δυσκολίας στα Λατινικά έκανε λόγο η πρόεδρος της Ενωσης Φροντιστών Ν. Χανίων κα Ρούλα Βουράκη.
«Τα θέματα κρίνονται σαφή ως προς τη διατύπωσή τους οπότε οι μαθητές εύκολα θα μπορούσαν να διαχειριστούν τον χρόνο τους για την απάντηση στα ζητούμενά τους. Τα κείμενα που επιλέχτηκαν να ζητηθούν είναι μέσου βαθμού δυσκολίας, όχι από τα πιο απαιτητικά της τελευταίας δεκάδας στο σύνολο της ύλης.  Οι συντακτικές ασκήσεις ανήκουν στα σταθερά ζητούμενα με εξαίρεση την ανάλυση της μετοχής που ζητείται σπανιότερα. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες», επεσήμανε.
Όσον αφορά τα θέματα της Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης η κα Βουράκη, τόνισε ότι: «Χαρακτηρίζονται από σαφήνεια ως προς τη διατύπωσή τους και επιστημονική ορθότητα. Από τα λιγότερο συνηθισμένα ζητούμενα ήταν η θεωρία του πρώτου θέματος».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Εν τω μεταξύ από 15 έως 24 Ιουνίου θα διενεργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Ειδικά Μαθήματα, στις οποίες θα συμμετάσχουν όσοι υποψήφιοι έχουν κάνει σχετική δήλωση.

Μαριλένα, Λατινικά
«Βατά ήταν τα θέματα. Για όσους είχαν διαβάσει καλά, μπορούσαν να γράψουν έως και πάνω από 80 μόρια. Γενικώς τα Λατινικά θεωρούνται ένα μάθημα που εάν έχεις διαβάσει τα πας κατά γενική ομολογία καλά. Πιστεύω ότι τα πήγα καλά. Είχα προσπαθήσει όλη τη χρονιά και πιστεύω ότι οι κόποι μου θα ευδοκιμήσουν», ανέφερε η Μαριλένα που επιθυμεί να περάσει στο τμήμα Νηπιαγωγών.
Δανάη, Ανάπτυξη Εφαρμογών
«Δύσκολα μου φάνηκαν τα θέματα γιατί ήταν πάρα πολλά. Το τρίτο και το τέταρτο ερώτημα ήταν αρκετά δύσκολα. Μάλιστα νομίζω πως το τρίτο ερώτημα με δυσκόλεψε ιδιαίτερα, περισσότερο από το τέταρτο. Έγραψα μέτρια», επεσήμανε η Δανάη που προσδοκά να περάσει στο τμήμα Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων.

Αγγελική, Χημεία
«Στη Χημεία τα θέματα ήταν πιο δύσκολα από άλλες χρονιές. Πρώτη φορά μπήκαν αυτοί οι ορισμοί. Το τέταρτο ερώτημα χρειαζόταν αρκετό χρόνο επεξεργασίας και ο υποψήφιος έπρεπε να έχει εξασκηθεί σε αυτούς τους απαιτητικούς χρόνους άσκησης. Πιστεύω ότι έχω γράψει αρκετά καλά», ανέφερε η Αγγελική που προσδοκά να περάσει στην Ιατρική.

Φωτεινός, Ανάπτυξη Εφαρμογών
«Μέτριας δυσκολίας ήταν τα θέματα. Όμως δεν ξέρω αν έχω γράψει αρκετά καλά. Ήθελε λίγο παραπάνω διάβασμα και στο προηγούμενο μάθημα, δηλαδή στα Μαθηματικά, δεν έγραψα όπως περίμενα. Οπότε θα κοιτάξω τις σχολές δεύτερης επιλογής μου», ανέφερε ο Φωτεινός που υπολογίζει να περάσει στο τμήμα Φυσικών Πόρων στα Χανιά.

Μαρία, Λατινικά
«Στα Λατινικά τα θέματα φέτος ήταν μέτρια σε δυσκολία. Οι ασκήσεις του Συντακτικού ήθελαν περισσότερο χρόνο. Υπολογίζω ότι έχω γράψει περίπου στο 18», ανέφερε η Μαρία που προσδοκά να περάσει στο τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας.

Θοδωρής, Χημεία
«Τα θέματα ήταν πιο δύσκολα από άλλες χρονιές και για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Ήταν αρκετά τα ερωτήματα και σύνθετα και σίγουρα χρειαζόταν να έχεις δουλέψει όλον τον χρόνο. Τα δύο πρώτα θέματα ήταν εύκολα αλλά τα υπόλοιπα χρειάζονταν αρκετά μεγάλη ανάπτυξη και χρόνο. Έπρεπε να έχεις μάθει να δουλεύεις σε τέτοιους γρήγορους ρυθμούς. Εκτιμώ ότι τα πήγα πολύ καλά και είμαι κοντά στον στόχο μου», επεσήμανε ο Θοδωρής που επιθυμεί να περάσει στην Κτηνιατρική.

Μαριάννα, Λατινικά
«Ήταν βατά τα θέματα. Τα κείμενα που μπήκαν ξέραμε ότι είναι πιθανόν να μπουν. Γενικότερα θεωρώ ότι δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερα δύσκολο σημείο. Πιστεύω ότι έχω γράψει καλά», επεσήμανε η Μαριάννα που ενδιαφέρεται για το Τμήμα Διερμηνείας και Μετάφρασης στην Κέρκυρα.

Κώστας, Ανάπτυξη Εφαρμογών
«Το πρώτο και το δεύτερο θέμα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών Τεχνολογικής κατεύθυνσης ήταν σχετικά εύκολα. Όπως επίσης το τρίτο και το τέταρτο. Θεωρώ ότι έχω γράψει βαθμό καλά, περίπου στο 17», ανέφερε ο Κώστας που θέλει να περάσει στην Ιατρική.

Νικολέτα, Λατινικά
«Θεωρώ ότι τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας. Οι διαβασμένοι μαθητές θα μπορούσαν να γράψουν καλά. Πιστεύω ότι τα πήγα αρκετά καλά και έγραψα γύρω στο 19», μας είπε η Νικολέτα που στοχεύει να περάσει στη Νομική.


Kallikrates Chania:ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ-Ανάμικτα συναισθήματα
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου