ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ Η.Π.Α.-Προτάσεις για πολιτιστικές δράσεις

Όπως δημοσιεύτηκε την 02-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Ιδέες για μελλοντικές συνεργασίες σε πολιτιστικό επίπεδο προτάθηκαν σε προχθεσινή επίσκεψη του μορφωτικού ακολούθου της  Αμερικανικής Πρεσβείας, κ. George Frowick και των συνεργατών του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων,  στο πλαίσιο επίσημης προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Κρήτη.
Τον Αμερικανό ακόλουθο, υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Δημήτρης Λειψάκης, η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη και η προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Βιβή Χουδαλάκη.
Οπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, σε θερμό κλίμα ο κ. Λειψάκης αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής σε θέματα Πολιτισμού και ειδικότερα στην ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου, Μ. Σκουλάκη, σε θέματα που αφορούν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τις Παιδικές - Εφηβικές Βιβλιοθήκες και την Κινητή Βιβλιοθήκη.
Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής ξενάγησαν τον μορφωτικό ακόλουθο στους χώρους της Βιβλιοθήκης, παρουσιάζοντάς του τους χώρους αυτής, το σπάνιο αρχειακό υλικό, αλλά και τη συλλογή της προσωπικής Βιβλιοθήκης Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την κα Χουδαλάκη στο έργο των Βιβλιοθηκών και στις πολλές και  ποικίλες δραστηριότητες που υλοποιούν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου μας.
Κατά τη συζήτηση ο κ. George Frowick  αναφέρθηκε σε εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις, δωρεά ξενόγλωσσων βιβλίων για εμπλουτισμό της συλλογής των Βιβλιοθηκών και άλλες δράσεις,  με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας.
Στο τέλος της συνάντησης ανταλλάχτηκαν συμβολικά δώρα.


Kallikrates Chania:ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ Η.Π.Α.-Προτάσεις για πολιτιστικές δράσεις
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου