ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ-«Ανάγκη καμπάνιας για την Ελλάδα»

Όπως δημοσιεύτηκε την 26-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Την ανάγκη ο ΕΟΤ και η Περιφέρεια Κρήτης «να ξεκινήσουν καμπάνια στο εξωτερικό για το ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ιδιαίτερα φιλική προς τους ξένους τουρίστες», τονίζει σε επιστολή της προς το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια, η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων. Στην επιστολή της επισημαίνει ότι «η παρατηρούμενη μείωση στη φετινή τουριστική κίνηση σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τη χώρα μας στο εξωτερικό από τα ΜΜΕ ξένων χωρών».
Και συνεχίζει:
«Πρόσφατα ο διεθνής οργανισμός τουριστικών εκδόσεων Lonely Planet δημοσίευσε λίστα με τις 10 πιο φιλικές χώρες στον τουρίστα. Εμείς δυστυχώς απουσιάζουμε, ενώ από τη Ευρώπη συγκαταλέγονται η Ιρλανδία και η ανταγωνίστριά μας Τουρκία μαζί με  εξωτικές χώρες όπως το Βιετνάμ, τα Φίτζι, η Ινδονησία κ.λπ. Είναι γεγονός ότι η χώρα μας πριν 20 - 30 χρόνια δεν διέθετε τις υποδομές  που διαθέτει σήμερα στον τουρισμό, εκείνο όμως που προσέλκυε τους ξένους ήταν το χαμόγελο, η καλοσύνη, η αυθεντικότητα του Έλληνα που συναινούσε ταξιδεύοντας στη χώρα μας. Αυτή ήταν η καλύτερη διαφήμισή μας στο εξωτερικό, αυτήν διηγόταν στους φίλους και γνωστούς επιστρέφοντας.
Δυστυχώς στην πορεία το χαμόγελο αυτό χάθηκε ή έγινε εμπορικό ψεύτικο χαμόγελο, αρχίσαμε να το θεωρούμε σαν κάτι το φυσιολογικό ή καλύτερα υποχρέωσή τους (των τουριστών) να έρχονται κάθε καλοκαίρι να μας αδειάζουν το πορτοφόλι τους και πολλές φορές να τους μεμφόμαστε ότι δεν ξοδεύουν αρκετά. Τους κλείσαμε σε all inclusive ξενοδοχεία με φτηνό αλλοδαπό προσωπικό, τους περιορίσαμε την επαφή με τον καλόκαρδο Έλληνα του χωριού, της υπαίθρου».
Καταλήγοντας τονίζει:
«Είναι ανάγκη ο ΕΟΤ και η Περιφέρεια Κρήτης να ξεκινήσουν καμπάνια στο εξωτερικό για το ότι η Ελλάδα  είναι μια χώρα ιδιαίτερα φιλική προς τους ξένους τουρίστες, άλλωστε ο Ξένιος Δίας προστάτης του τουρισμού στην Κρήτη γεννήθηκε. Παράλληλα ανάλογη καμπάνια και στο εσωτερικό προς εμπλεκόμενους με τον τουρισμό αλλά και τους μη εμπλεκόμενους, για την ανάγκη να δείξουμε το χαμογελαστό πρόσωπο της Ελλάδος στους ξένους παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Κανείς  δεν θέλει να επισκέπτεται μια χώρα και να βλέπει σκυθρωπά πρόσωπα, το χαμόγελο δεν κοστίζει τίποτα, φέρνει τουρίστες και ο τουρισμός είναι η μεγάλη διέξοδος στην οικονομική ύφεση, στην αδυναμία εισροής συναλλάγματος και στα δύσκολα χρόνια που μας περιμένουν».
Την επιστολή υπογράφει εκ του Δ.Σ. ο πρόεδρος της Ενωσης, Ι. Κουκουράκης.      


Kallikrates Chania:ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ-«Ανάγκη καμπάνιας για την Ελλάδα»
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου