ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ-Αναμονή τέλος

Όπως δημοσιεύτηκε την 26-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Αναμονή τέλος χθες,
με πολλά χαμόγελα από τους 1.182 υποψηφίους για εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ-Β'
στα Χανιά, οι οποίοι είδαν τις βαθμολογίες τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είτε μέσω Διαδικτύου είτε πηγαίνοντας στα σχολεία τους, όπου αναρτήθηκαν γύρω στη 1 το μεσημέρι. Τα αποτελέσματα για
τους μαθητές των ΕΠΑΛ-Α' αναμένεται να ανακοινωθούν
αύριο, Τετάρτη.
Πλέον, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην ηλεκτρονική συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου [χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων], διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί απ' όλους τους υποψήφιους έως τις 5 Ιουλίου και, εν συνεχεία, στην ανακοίνωση των βάσεων των σχολών, οπότε και θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο αναφορικά με το πού (σε ποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ) εισέρχονται οι επιτυχόντες υποψήφιοι.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Γιάννης Κανδαράκης επεσήμανε, μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ότι η διαδικασία ανάρτησης των αποτελεσμάτων στα σχολεία του Νομού πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως «η γενική εκτίμηση, κατ' αρχήν, είναι ότι τα σχολεία του Νομού Χανίων πήγαν αρκετά καλά. Αυτό, βέβαια, θα μπορούμε τις επόμενες ημέρες να το δούμε με μεγαλύτερη προσοχή καθώς θα μπορούμε να αναλύσουμε τα αποτελέσματα. Παρ? όλα τα προβλήματα που είχαν σχέση με τη δυσκολία ορισμένων θεμάτων, νομίζω ότι τα Χανιά πήγαν αρκετά καλά».
Ο κ. Κανδαράκης έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά «που πήγαν αρκετά καλά», τονίζοντας, ακόμη, ότι «όσα παιδιά δεν πήγαν καλά, μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν. Η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών ούτε με την επιτυχία σε μια σχολή. Αν επιθυμούν να κάνουν κάτι συγκεκριμένο στη ζωή τους πρέπει να ξαναπροσπαθήσουν και έχουμε αρκετές περιπτώσεις που για να περάσει κάποιος σε μια σχολή που επιθυμεί προσπαθεί και δεύτερη και τρίτη, πολλές φορές, φορά για να επιτύχει τον στόχο του».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος δήλωσε χθες ότι με την ανακοίνωση των βαθμολογιών εισερχόμαστε στη δεύτερη φάση των εξετάσεων που είναι και η κρισιμότερη, η συμπλήρωση δηλαδή του μηχανογραφικού δελτίου.
«Οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους δελτίο ηλεκτρονικά ως την 5η Ιουλίου. Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωσή του. Από πλευράς του Υπουργείου έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων. Παρακαλώ τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των Λυκείων να συνεισφέρουν από την πλευρά τους στην ορθή ενημέρωση, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα», ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος.


Kallikrates Chania:ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ-Αναμονή τέλος
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου