Επίσκεψη του προέδρου της Δημιουργίας Ξανά, Θάνου Τζήμερου, στα Χανιά

Όπως δημοσιεύτηκε την 05-6 -2012 στο flashnews.gr

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά το οποίο ηγείται του συνασπισμού Δημιουργία Ξανά – Δράση – ΦΙΣ, επισκέφτηκε τα Χανιά.

Το απόγευμα επισκέφτηκε την τοποθεσία των τάφων των Βενιζέλων και κάθισε με τα μέλη του κόμματος και τους υποψήφιους βουλευτές Χανίων σε γνωστό καφέ της περιοχής. Πολλοί Χανιώτες είχαν την ευκαιρία να τον δουν από κοντά και να τον χαιρετίσουν.

Γύρω στις 8 και μισή το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα στον 4ο όροφο στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ), στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 4, απέναντι από την πλατεία Αγοράς, έλαβε χώρα εκδήλωση του κόμματος με σκοπό την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στα Χανιά και την ομιλία του προέδρου Θάνου Τζήμερου. Παρευρέθηκαν οι Χανιώτες φίλοι της Δημιουργίας Ξανά, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του συνασπισμού στο Ηράκλειο Γιώργος Λυγεράκης και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ρεθύμνου Δημήτρης Μαρκουλάκης. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους οι υποψήφιοι βουλευτές Χανίων (με τη σειρά εμφάνισης στο ψηφοδέλτιο) α) Γρηγόρης Αρχοντάκης (Φαρμακοποιός), β) Ιωάννης Τσιμπερίδης (διευθυντικό στέλεχος), γ) Γεώργιος Κοντορουχάς (επιχειρηματίας) και δ) Χαράλαμπος Ζολινδάκης (δικηγόρος), και η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του συνασπισμού Δημιουργία Ξανά Καθηγήτρια Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της ομάδας Χανίων της Δημιουργίας Ξανά δρ Νίκος Σπανουδάκης. Καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τους ομιλητές. Πρώτος πήρε τον λόγο ο Χαράλαμπος Ζολινδάκης όπου τόνισε την ανάγκη της χώρας για  μεταρρυθμίσεις. Ακολούθησε ο Γιώργος Κοντορουχάς, ο οποίος παρουσίασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρηματίες και οι εταιρίες. Ο Γιάννης Τσιμπερίδης μίλησε για την αγωνία που έχουν οι γονείς για το μέλλον των παιδιών τους και πως θα ήθελε να δει τα παιδιά του στα μάτια στο μέλλον και να τους πει ότι προσπάθησε και βγήκε μπροστά στην δύσκολη εκείνη συγκυρία για την σωτηρία της χώρας. Ο Γιώργος Αρχοντάκης αναφέρθηκε στην επιστολή του (που θα δημοσιευτεί και στον τοπικό τύπο) στην οποία εξηγεί γιατί κατεβαίνει ως υποψήφιος και τόνισε ότι είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής της Δημιουργίας Ξανά και της Δράσης. Η Καθ. Αντιγόνη Λυμπεράκη απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και εξήγησε τον ρόλο που βλέπει για τον συνασπισμό μέσα στην επόμενη βουλή όπου θα πρέπει να δείξει το δρόμο σε ένα στόλο αγκυλωμένων πλοίων (κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κλπ) για να ξεφύγουν από τους ύφαλους της κρίσης. Τόνισε ότι η ίδια ως κεντρο-αριστερή βλέπει ως σημαντικό το  συμβολισμό της συμμετοχής της στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Ύστερα παρέδωσε το βήμα στο Θάνο Τζήμερο ο οποίος έκανε μια σύντομη πολιτική ανάλυση για το πώς έφτασε η χώρα ως εδώ, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στο να πρωτοστατήσει στην ίδρυση και την προβολή της Δημιουργίας Ξανά και παρουσίασε τις δράσεις που θα αναλάβει με το ξημέρωμα της 18 Ιουνίου, όντας στην βουλή, οι οποίες θα αλλάξουν το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας και θα φέρουν στο προσκήνιο τον δημιουργικό Έλληνα και την προοπτική στη χώρα.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους σχετικά με τις θέσεις της Δημιουργίας Ξανά, την επιστολή που απηύθυνε ο Θάνος Τζήμερος στην κυρία Μέρκελ, την προοπτική του συνασπισμού και το πρόγραμμά του.

Πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής για το Ηράκλειο αργά το βράδυ ο Θάνος Τζήμερος έκανε βόλτα στο ενετικό λιμάνι των Χανίων συνοδευόμενος από μέλη του κόμματος και τους υποψήφιους βουλευτές Χανίων όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να μιλήσει με παρευρισκόμενους πολίτες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου