ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ-Αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Όπως δημοσιεύτηκε την 12-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, απηύθυνε χθες και το Εργατικό Κέντρο Χανίων. Το συλλαλητήριο οργανώνεται από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, την ΕΛΜΕ, τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ, την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και την Κοινωνική Κουζίνα.
Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται. Θεωρεί απαράδεκτη και καταδικαστέα τη φασιστική επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της 'Χρυσής Αυγής', Ηλ. Κασιδιάρη, ενάντια στις υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής».
Και προσθέτει:
«Τέτοιες ενέργειες υποβαθμίζουν τον πολιτικό πολιτισμό μας, διχάζουν την ενότητα και τον αγώνα του λαού και γυρίζουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, στα μαύρα χρόνια του εμφυλίου.
Οι όποιες αδυναμίες της δημοκρατίας δεν θεραπεύονται με την κατάργησή της.
Η αντικατάσταση του διαλόγου από τη βία πρέπει να παραδειγματίσει όλους μας.
Είναι υποχρέωση όλων μας, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και κυρίως των νέων, οι οποίοι δεν έχουν βιώσει τέτοιου είδους καταστάσεις, να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας και να μην επιτρέψουμε ποτέ και σε κανέναν να αφαιρέσει το δικαίωμά μας στην έκφραση. Τέτοιες ενέργειες βίας επιχειρούν τον διχασμό του ελληνικού λαού και χτυπούν το οργανωμένο εργατικό κίνημα, των απεργιών, των καταλήψεων και των αγώνων, της ενιαίας εργατικής δύναμης που δίνει την ελπίδα ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση».
Τέλος, το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων «καλεί τα Σωματεία -μέλη της δύναμης του- καλεί τους εργαζομένους και τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που καλείται από μαζικούς φορείς της πόλης και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12/6, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς».
Υπενθυμίζεται ότι καλέσματα έχουν ήδη απευθύνει μαζικοί φορείς καθώς επίσης ο Σύλλογος Δασκάλων, η ΕΛΜΕ κ.ά. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών με χθεσινή ανακοίνωσή του καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη, τραμπουκική επίθεση  του φασίστα Κασιδιάρη ενάντια στις υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής».

ΤΟ ΕΠΑΜ
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο ανακοίνωσε επίσης ότι συμμετέχει στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς μαζί με δεκάδες άλλες πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις του νομού Χανίων και καταγγέλει «την άνανδρη επίθεση του υποψήφιου βουλευτή της "Χρυσής Αυγής"».


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ-Αντιφασιστικό συλλαλητήριο
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου