ΣΤΙΣ ΚΑΛΑΘΕΝΕΣ ΚΙΣΑΜΟΥ-Εκοψαν πλάτανους

Όπως δημοσιεύτηκε την 08-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Παράνομη υλοτόμηση πλατάνων διαπίστωσε η Διεύθυνση Δασών Χανίων σε έλεγχο τον οποίο διενήργησε στις Καλάθενες Κισάμου. Ηδη, έχει προχωρήσει σε σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος των δραστών.
Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δασών εξηγεί ότι «η οικονομική δυσπραγία της εποχής μας έχει επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα της κοινωνικής ζωής.
Μια από τις λιγότερο φωτισμένες πλευρές είναι και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από ενέργειες και παραλείψεις με δικαιολογία την κρίση, που τείνει να καταστεί και κρίση αξιών».
Και συνεχίζει:
«Η Δ/νση Δασών Χανίων προκειμένου να προλάβει ένα από τα φαινόμενα, αυτό της παράνομης υλοτομίας δασικών δένδρων, με καθημερινούς ελέγχους της, προσπαθεί να αποτρέψει την καταστροφή εις βάρος της κοινής δασικής μας περιουσίας.
Σε έλεγχο μας στην περιοχή Κεραμάρι Καλαθενών, 'Κεραμαριανό Φαράγγι', του Δήμου Κισάμου εντοπιστήκαν από δασικούς υπαλλήλους την Τετάρτη 6 Ιουνίου περίπου δεκαπέντε κυβικά μέτρα, παράνομα υλοτομημένων και επιμελώς στοιβαγμένων δέντρων πλάτανου.
Θα σχηματιστούν δικογραφίες εις βάρος των δραστών, φυσικών και ηθικών αυτουργών, και θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων».


Kallikrates Chania:ΣΤΙΣ ΚΑΛΑΘΕΝΕΣ ΚΙΣΑΜΟΥ-Εκοψαν πλάτανους
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου