ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ-Βραβεύσεις για κήπους - μπαλκόνια

Όπως δημοσιεύτηκε την 06-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Οι ωραιότεροι κήποι και τα πιο πράσινα μπαλκόνια των Χανίων βραβεύτηκαν χθες από τον Δήμο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο 'Κήπος', με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Επίσης βραβεύθηκαν σχολεία των Χανίων και εθελοντές για τη συμμετοχή τους σε δεντροφυτεύσεις, αλλά και καθαρισμούς παραλιών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
«Αποδεικνύουμε στην πράξη την ευαισθησία μας για περιβαλλοντικά θέματα», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος δήλωσε ότι «στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε καθημερινά σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, καθαρισμούς παραλιών, σε παρεμβάσεις σε όλες τις περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου για την προστασία του πρασίνου».
Ο δήμαρχος Χανίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαμόρφωση του χώρου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, δίπλα από τον Δημοτικό Κήπο, τονίζοντας ότι: «Ο Δήμος έχει υποβάλει πρόταση μελέτης για βιοκλιματική αναβάθμιση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι αμέσως μετά τις εκλογές αυτή η μελέτη θα εγκριθεί και επιτέλους θα υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο».
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, κ. Μανούσος Λιονάκης, τόνισε ότι «η Δημοτική Αρχή, δίνοντας προτεραιότητα στα θέματα του περιβάλλοντος, έχει υιοθετήσει συγκεκριμένες δράσεις στους τομείς του πρασίνου, της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, της καθαριότητας, της ανακύκλωσης, της εξοικονόμησης ενέργειας και βιοκλιματικών δράσεων».
Παράλληλα, ο κ. Λιονάκης κάλεσε τους δημότες να «συνεργαστούν όλοι μαζί και να συμβάλουν ο καθένας από την πλευρά του στη γενικότερη προσπάθεια για αρμονική συμβίωση με τη φύση, για μια πόλη πιο φιλική στο περιβάλλον, ανθρώπινη και λειτουργική».
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης για τους ωραιότερους κήπους και μπαλκόνια κα Χρύσα Χαριτάκη επεσήμανε ότι «ο Δήμος Χανίων συνεχίζει να επιβραβεύει την προσπάθεια, το μεράκι και το γούστο των Χανιωτών που προσπαθούν να κάνουν το περιβάλλον που ζουν ακόμη πιο όμορφο». Οπως ανέφερε η κα Χαριτάκη, φέτος τα πρώτα βραβεία για τους ωραιότερους κήπους απέσπασαν: α’ βραβείο κήπου κα Λητώ Μινωτάκη, β’ βραβείο κ. Θεόδωρος Γναφάκης, γ’ βραβείο κα Ειρήνη Μαραγκουδάκη.
Επίσης για την ωραιότερη είσοδο οικίας βραβείο δόθηκε στον κ. Γιώργο Καβράκη.
Τα τρία βραβεία για τα ωραιότερα μπαλκόνια κέρδισαν: α’ βραβείο κ. Λεωνίδας Μαραγκάκης, β’ βραβείο κα Στέλλα Βρουβαρχάκη και γ’ βραβείο κα Χρυσή Τζιγκουνάκη.              



Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ-Βραβεύσεις για κήπους - μπαλκόνια
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου