ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ-Προώθηση εμπορικών σχέσεων με τη Μόσχα

Όπως δημοσιεύτηκε την 02-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Στην ανάπτυξη επιχειρηματικών - εμπορικών σχέσεων με τη ρωσική αγορά στοχεύει η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία συμμετείχε στο 2ο ελληνορωσικό συνέδριο που διοργανώθηκε στην Εύβοια, ενώ τον Φεβρουάριο είχε πάρει μέρος σε έκθεση αγροτικών προϊόντων στη Μόσχα.
Στην έκθεση αυτή της Μόσχας και στο 2ο στο ελληνορωσικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη.
Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου στην Ερέτρια, επιχειρηματίες από τη Ρωσία και την Ελλάδα εξέτασαν τις δυνατότητες για μεγαλύτερη συνεργασία στο κομμάτι των αγροτικών και όχι μόνο προϊόντων.
Από ρωσικής πλευράς εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εισαγωγή ποιοτικών και πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη. Μεγάλοι εισαγωγείς της ρωσικής αγοράς και εκπρόσωποι του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μόσχας, προσανατολίζονται στο άμεσο χρονικό διάστημα στη διοργάνωση ενός «Road show» με αγροτικά προϊόντα από την Ελλάδα και την Κρήτη.
Μια ακόμα ιδέα που εξετάστηκε στη διάρκεια του συνεδρίου, ήταν η έκθεση σε μόνιμο εκθεσιακό χώρο κρητικών αγροτικών προϊόντων στη Μόσχα. Ουσιαστικά, θα είναι ένα κέντρο έκθεσης και προώθησης όπου θα προσέρχονται οι αγοραστές για να γνωρίζουν από πιο κοντά τα κρητικά προϊόντα και εν συνεχεία να προχωρούν σε παραγγελίες.
Η κα Βρέντζου σε συνομιλίες που είχε με μέλη της ρωσικής αντιπροσωπίας, συμφώνησε στην ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών μεταξύ Ρωσίας και Κρήτης. Οπως αποφασίστηκε, αρχικά θα επισκεφθεί μια ρωσική επιχειρηματική αποστολή την Κρήτη και εν συνεχεία θα ακολουθήσει αντίστοιχη επίσκεψη στη Μόσχα.
Παράλληλα υπήρξε επίσημη πρόταση από τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μόσχας να επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με στόχο την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο πλευρών.
Στο περιθώριο του συνεδρίου, η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης είχε συζητήσεις με φορείς και παραγωγούς για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στην Ευρώπη και κυρίως στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και της Τουρκίας.


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ-Προώθηση εμπορικών σχέσεων με τη Μόσχα
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου