ΚΑΙ ΣΤΟN ΔΑΡΑΤΣΟ-Λειτουργία Κ.Α.Π.Η.

Όπως δημοσιεύτηκε την 29-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

«Ο Δήμος Χανίων δίνει προτεραιότητα στις κοινωνικές και προνοιακές δομές και παρά τα δύσκολα οικονομικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσπαθεί, σε κάθε περίπτωση, για τη στήριξη και την επέκτασή τους στα όρια του νέου Καλλικρατικού  Δήμου».
Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, προχθές, στη διάρκεια της τελετής του Αγιασμού του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), στον Δαράτσο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας -του 10ου κατά σειρά Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Χανίων και τρίτου στη διάρκεια της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, μετά τα Κ.Α.Π.Η. Ακρωτηρίου και Βαμβακόπουλου - με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης της λειτουργίας του.
«Στους στόχους μας, αν μας δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού, είναι η δημιουργία ενός ακόμη Κ.Α.Π.Η., αυτή τη φορά στα Κεραμειά, καλύπτοντας έτσι όλο το εύρος του Δήμου μας», επεσήμανε  ο κ. Σκουλάκης.
«Ολο αυτό το διάστημα έχουμε καταβάλει στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, μια πολύ σημαντική και τεκμηριωμένη δουλειά σε όλα τα επίπεδα», είπε ακόμη ο δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας:
«Οχι μόνο διατηρήσαμε το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας, αλλά διευρύναμε το δίκτυο των κοινωνικών υποδομών μας, λειτουργώντας Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φροντιστήριο για οικονομικά αδύναμες οικογένειες, μειώσαμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, ενώ προγραμματίζουμε τη λειτουργία ενός Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και τη δημιουργία ενός Γραφείου Διαμεσολάβησης-Συμβουλευτικής Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων».
Ιδιαίτερα δε, στάθηκε στη δυνατότητα που δίδεται στα μέλη των Κ.Α.Π.Η. για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.
«Τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων  οφείλουν να αποτελούν πόλο έλξης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Κύριο δε μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η διεύρυνση των παρεχομένων υπηρεσιών τους», επεσήμανε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Χρύσα Χαριτάκη, η οποία ευχαρίστησε τους εργαζόμενους όλων των Κ.Α.Π.Η. «για την κατάθεση ψυχής και την προσφορά τους στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας».
Στην τελετή του Αγιασμού, παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων κ. Γ. Κουρής, οι αντιδήμαρχοι Χανίων Ελ. Αμπαδιωτάκης, Κ. Πρωτοπαπαδάκης, Μ. Λιονάκης, Χρ. Χατζηδάκη, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων τόσο από την περιοχή της Ν. Κυδωνίας όσο και από άλλες Δημοτικές Ενότητες, εργαζόμενοι των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Χανίων καθώς και πλήθος κόσμου.
Μετά την τελετή ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα και μουσικοχορευτική βραδιά, με τους παραβρισκόμενους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την όλη εκδήλωση.


Kallikrates Chania:ΚΑΙ ΣΤΟN ΔΑΡΑΤΣΟ-Λειτουργία Κ.Α.Π.Η.
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου