ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΥΜΠΕΛΗ:-«Δυσοσμία από τον Βιολογικό»

Όπως δημοσιεύτηκε την 11-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Την αποτελεσματική κάλυψη του οικισμού Κουμπελή από Mέσα Mαζικής Mεταφοράς (λεωφορεία) προκειμένου να εξυπηρετούνται όσοι διαμένουν στην περιοχή, ζητά η Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων που, ταυτόχρονα, διαμαρτύρεται έντονα για το πρόβλημα με τη δυσοσμία από τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού.
Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Οικισμού Κουμπελή έχει επισημάνει εγγράφως τα προβλήματα αυτά, από τα μέσα του περασμένου Μαΐου, με έγγραφά της προς τον δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, από τον οποίο ζητά να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσεων.

Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Είμαστε ο μοναδικός οικισμός στον Δήμο μας αλλά και σε όλο τον Νομό που δεν καλύπτεται από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το πρόγραμμα 'Συν-Κοινωνία' (2/1/2009 - 28/2/2010) κάλυψε τον οικισμό μας και γέμισε χαρά τους κατοίκους. Δυστυχώς, από τότε βρισκόμαστε χωρίς συγκοινωνία, παρ' ότι ο οικισμός μεγάλωσε, δημιουργείται Γυμνάσιο, αλλά υπάρχουν και σοβαρές ανάγκες στους ηλικιωμένους και στους μαθητές», τονίζει η Επιτροπή.
Υπογραμμίζει, δε, ότι «η επέκταση των υφιστάμενων γραμμών της Χαλέπας προς τον οικισμό μας είναι πολύ εφικτή. Δεύτερη λύση θα ήταν η δημιουργία νέας γραμμής που διά μέσου της Ελευθερίου Βενιζέλου θα διασχίζει τη Χαλέπα, θα εξυπηρετεί μερικώς το ΣΟΔΥ Χαλέπας και θα καταλήγει στον Κουμπελή με επιστροφή την ίδια διαδρομή», αναφέρει η Επιτροπή, γνωστοποιώντας (στα μέσα Μαΐου) ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα εξής δρομολόγια μέσω της οδού Ακρωτηρίου:
• Χαλέπα: καθημερινά: 58, Σάββατα: 54, Κυριακές - αργίες: 39.
• ΣΟΔΥ Χαλέπας: καθημερινά: 7, Σάββατα: 0, Κυριακές - αργίες: 0.
Παράλληλα εκτελούνται δρομολόγια προς Άγιο Ονούφριο, Πιθάρι, Καμπάνι, Κορακιές, Κουνουπιδιανά και Πολυτεχνείο Κρήτης», αναφέρει η Επιτροπή.
Και προτείνει στον δήμαρχο Χανίων: «Εάν το ΚΤΕΛ Χανίων επιθυμεί να απέχει από την εξυπηρέτηση του οικισμού μας ή επεκτείνει ελάχιστες γραμμές από Χαλέπα, παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα να δρομολογήσετε τα δημοτικά μίνι μπας (πρώην Δήμου Σούδας - ΔΕΥΑΧ κ.λπ.) στο πλαίσιο των μέτρων της ελάχιστης ανταποδοτικότητας από τη λειτουργία του Βιολογικού στον οικισμό μας».

Η ΔΥΣΟΣΜΙΑ
Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Οικισμού Κουμπελή διαμαρτύρεται, ταυτόχρονα, για τη δυσοσμία του Βιολογικού.
«Για έναν ολόκληρο χρόνο δεν σας ενοχλήσαμε θεωρώντας ότι ως νέα Δημοτική Αρχή και ως γνώστης του προβλήματος της δυσοσμίας, θα έπρεπε να έχετε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος», αναφέρει σε έγγραφό της προς τον δήμαρχο Χανίων.
Και συνεχίζει: «Προφανώς τα στελέχη της ΔΕΥΑΧ -κατά πάγια τακτική εδώ και 19 χρόνια- σας υποβάθμισαν το θέμα και έτσι δεν έχετε λάβει κάποια άμεσα μέτρα. Αποτέλεσμα, τον μήνα Απρίλιο η δυσοσμία να ξεπεράσει κάθε όριο, εξοργίζοντας καθημερινά τους κατοίκους του οικισμού μας, αλλά και των γύρω οικισμών. Στην αρχή υποθέσαμε ότι πρόκειται για βλάβη στις εγκαταστάσεις, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε με σχετικό δελτίο Τύπου από τη ΔΕΥΑΧ, όπως έχει συμφωνηθεί. Η μη σωστή και επαρκής χρήση των χημικών, η έλλειψη ειδικών φίλτρων, η απουσία πλήρους συστήματος απόσμησης, η παλαιότητα των εγκαταστάσεων, η μη τακτή συντήρησή των, τα τεχνικά λάθη στην εγκατάσταση, στους αγωγούς, στα αντλιοστάσια, είναι θέματα που θα έπρεπε να είχαν ερευνηθεί και να είχαν δοθεί λύσεις για την οριστική αντιμετώπιση του θέματος που μας ταλαιπωρεί εδώ και 19 χρόνια», αναφέρει η Επιτροπή.
Σημειώνει, δε, ότι «μέχρι και σήμερα η δυσοσμία συνεχίζεται σε τακτά διαστήματα και σε καθημερινή βάση. Αυτό μας προϊδεάζει για ένα ιδιαίτερα άσχημο καλοκαίρι, όταν μάλιστα ο φόρτος των λυμάτων θα αυξάνεται καθημερινά. Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής μας, τα ζητήματα υγείας που μακροπρόθεσμα μπορούν να δημιουργηθούν στις οικογένειές μας, δεν μπορούν να έχουν πλέον την ανοχή μας. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας», καταλήγει η Επιτροπή.


Kallikrates Chania:ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΥΜΠΕΛΗ:-«Δυσοσμία από τον Βιολογικό»
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου