ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ-Ανάστατοι οι καστανοπαραγωγοί

Όπως δημοσιεύτηκε την 11-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Την εντονότατη διαμαρτυρία του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζει ο Δήμος Κισάμου γιατί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  «διαπιστώνει ότι όλες οι εξαγγελίες που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2011, για το προγραμμα καταπολέμησης του έλκους της καστανιάς, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν  αλλά ούτε καν χρηματοδοτήθηκε η μελέτη με το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, όπως είχε δεσμευτεί, ενώπιον των τεσσάρων βουλευτών του Νομού και εκπροσώπων των αγροτών ο τότε υφυπουργός κ. Δριβελέγκας».
Και συνεχίζει:
«Σήμερα έξι μήνες μετά, ούτε το πρόγραμμα της βιολογικής καταπολέμησης του έλκους της καστανιάς έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ούτε καν η μελέτη μπορεί να προχωρήσει λόγω διαφωνιών ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη Γενική Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Οι καστανοπαραγωγοί του Δήμου Κισάμου, του μεγαλύτερου καστανοπαραγωγικού Δήμου του Νομού Χανίων, είναι ανάστατοι από τις εξελίξεις αυτές και κάνουν λόγο για πρωτοφανή εμπαιγμό τους».
Καταλήγοντας ο Δήμος Κισάμου τονίζει ότι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καστανοπαραγωγών του Νομού Χανίων, τους βουλευτές του Νομού και κάθε αρμόδιο φορέα θα προχωρήσει άμεσα   και με συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος που έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους καστανοπαραγωγούς του Δήμου Κισάμου και απειλεί με ολοκληρωτικό  αφανισμό όλα τα καστανόδεντρα.
Την ανακοίνωση υπογράφει ο δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης.


Kallikrates Chania:ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ-Ανάστατοι οι καστανοπαραγωγοί
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου