ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΜΗΝΟ-Εξελίξεις για τον βιολογικό Παλαιόχωρας

Όπως δημοσιεύτηκε την 19-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Κρίσιμοι για την ένταξη του βιολογικού καθαρισμού της Παλαιόχωρας στο Ε.Σ.Π.Α. είναι οι επόμενοι δύο μήνες, αφού σε αυτό το διάστημα αναμένονται λύσεις στο ζήτημα του ιδιοκτησιακού.
Αυτό, μεταξύ άλλων, τονίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στον Ο.Α.ΔΥ.Κ., σε μια προσπάθεια να προχωρήσει το έργο, η ένταξη του οποίου στο Ε.Σ.Π.Α. αρχικά απορρίφθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης στις αρχές Ιουλίου εξαιτίας ελλείψεων των μελετών κυρίως στο θέμα των ιδιοκτησιών.
Οι ελλείψεις αυτές αφορούν τόσο τον δρόμο πρόσβασης προς τον χώρο όπου προβλέπεται η κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας των λυμάτων, όσο και θέσεις στον αιγιαλό όπου ανήκουν στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και προβλέπεται να κατασκευστούν αντλιοστάσια.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το έργο θα ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. γιατί έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες για την αντιμετώπιση των ιδιοκτησιακών θεμάτων. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πάνω στο θέμα αυτό», δήλωσε στα 'Χ.Ν.' ο δήμαρχος Καντάνου - Σελίνου, κ. Γιώργος Δερμιτζάκης.
Ειδικότερα ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε:
• Για τον δρόμο πρόσβασης προς το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων «έχει κηρυχθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση της ιδιωτικής έκτασης και θα εκδικαστεί στις 25 του Ιουλίου. Ακόμα και αν έχουμε αναβολή της δίκης, είναι μια διαδικασία που έχει δρομολογηθεί και έτσι το συγκεκριμένο ζήτημα αντιμετωπίζεται άμεσα».
• Για την παραχώρηση από την Κτηματική Υπηρεσία χώρου για την κατασκευή δύο αντλιοστασίων ο δήμαρχος σημείωσε πως «έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες. Πρόκειται για αδειοδοτήσεις που οι Υπηρεσίες έχουν καθορισμένη ημερομηνία για να δώσουν εγκρίσεις, δηλαδή σε έναν μήνα η Κτηματική Υπηρεσία, σε ένα δίμηνο οι υπόλοιπες καθώς η έκταση που θα γίνουν τα αντλιοστάσια βρίσκεται εντός του αιγιαλού, στην άκρη του δρόμου».
Αναφορικά με το ζήτημα του υποθαλάσσιου αγωγού και μια σειρά αδειοδοτήσεων που αφορούν περιβαλλοντικά ζητήματα, οι φορείς θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Οπως επεσήμανε ο γενικός διευθυντής του Ο.Α.ΔΥ.Κ., κ. Γιάννης Μπατζέλης, καθοριστικό για την ένταξη του βιολογικού καθαρισμού στο Ε.Σ.Π.Α. είναι το ζήτημα των ιδιοκτησιών και ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του για την άμεση επίλυσή του.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκτός των προαναφερθέντων ο αντιδήμαρχος Καντάνου - Σελίνου κ. Β. Κουκουβιτάκης, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Ο.Α.ΔΥ.Κ., κ. Μ. Πατρελάκης, ο σύμβουλος του Ο.Α.ΔΥ.Κ. και πρώην δήμαρχος Καντάνου, κ. Ε. Δασκαλάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.ά.


Kallikrates Chania:ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΜΗΝΟ-Εξελίξεις για τον βιολογικό Παλαιόχωρας
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου