ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ-Ενδιαφέρον για κρητικά προϊόντα

Όπως δημοσιεύτηκε την 17-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Ενδιαφέρον για κρητικά προϊόντα εκφράζουν στελέχη επτά μεγάλων ρωσικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ καθώς και ο επιχειρηματίας - εισαγωγέας τροφίμων στη ρωσική αγορά Διονύσης Ποππόφ, που βρίσκονται από χθες στην Κρήτη.
Με την υποστήριξη της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης» της Περιφέρειας Κρήτης, χθες το πρωί ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη, και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, είχαν συνάντηση με τη ρωσική επιχειρηματική αντιπροσωπία. Οι εκπρόσωποι των μεγάλων ρωσικών σούπερ μάρκετ, εξέφρασαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους για την εισαγωγή των ποιοτικών κρητικών προϊόντων -όπως είπαν- στη ρωσική αγορά με κυρίαρχο το ελαιόλαδο.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μεγάλη αύξηση εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία στη χώρα μας και στην Κρήτη και τώρα θα πρέπει να επιδιωχθεί οργανωμένα και συντονισμένα να υπάρξει συνεργασία για εξαγωγές κρητικών προϊόντων στη ρωσική αγορά. Όπως ανέφερε στη συνάντηση ο περιφερειάρχης, «μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την εξαγωγή των προϊόντων μας στη Ρωσία. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις τα προϊόντα της Κρήτης να 'κατακτήσουν' τη ρωσική αγορά».
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη επεσήμανε ότι «σήμερα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να προωθήσουμε τις εξαγωγές κρητικών προϊόντων στην Ρωσία. Καλέσαμε σήμερα εδώ τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ στη ρωσική αγορά και ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά με τα ραντεβού που έχουν οριστεί να γίνουν με τους ντόπιους επιχειρηματίες».
Στη μοναδική ποιότητα παγκοσμίως της κρητικού ελαιολάδου, αναφέρθηκε ο εισαγωγέας τροφίμων στη Ρωσία Διονύσης Ποππόφ. «Η 'μητέρα' του ελαιολάδου παγκοσμίως είναι η Κρήτη, γνωρίζουμε την ποιότητα του προϊόντος. Επίσης παράγετε ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, τα οποία θα πρέπει στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου να γνωρίσουν και να γευτούν οι Ρώσοι καταναλωτές».
Οι εκπρόσωποι των κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στα κατ’ ιδίαν ραντεβού με τα στελέχη των μεγάλων ρωσικών σούπερ μάρκετ, στο ξενοδοχείο Lato Boutique Hotel,  κάνουν λόγο για πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης που θα 'ανοίξει' νέους εμπορικούς δρόμους με τη Ρωσία. Τονίζουν δε ότι θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια και με άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή κρητικών προϊόντων.


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ-Ενδιαφέρον για κρητικά προϊόντα
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου