ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ:-«Στο έλεος του Θεού τα Κεραμειά»

Όπως δημοσιεύτηκε την 13-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

«Στο έλεος του Θεού έχουν αφεθεί τα Κεραμειά», όπως καταγγέλλουν, με κοινή τους ανακοίνωση, οι έξι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας, κατηγορώντας ευθέως τη Δημοτική Αρχή ότι εδώ και ενάμιση χρόνο έχει δείξει «παντελή αδιαφορία», γεγονός που τους αναγκάζει, όπως αναφέρουν να διαμαρτυρηθούν δριμύτατα.
«Κύριε δήμαρχε, κύριοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, μια και μόνο ερώτηση έχουν να υποβάλουν οι Κεραμειανοί: Γνωρίζετε αν τα Κεραμειά είναι μια από τις 7 Δημοτικές Ενότητες του μεγάλου 'Καλλικρατικού' Δήμου Χανίων; Αν ναι... τότε βγείτε δημοσίως να μας δώσετε μια εξήγηση γιατί μας έχετε, παρανόμως και παραλόγως, υποβαθμίσει», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι έξι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κεραμειών.
Και προσθέτουν: «Εσείς που προεκλογικά είχατε βγει τελάληδες στα χωριά μας διαλαλώντας τον ερχομό του 'Καλλικράτη', που θα μας αναβαθμίσει τον τόπο... Ελάτε και τώρα να μας δώσετε μια εξήγηση γιατί το διάστημα αυτό δεν μπορέσαμε να βελτιώσουμε έναν από τους απροσπέλαστους αγροτικούς δρόμους. Ούτε ένα φορτηγό υπόβαση ούτε ένα κυβικό μπετό ούτε ένα 'καρότσι' άσφαλτο για να κλείσουμε μια λακκούβα...
Εμείς γνωρίζοντας τις δυσκολίες των καιρών δεν ζητάμε έργα, απαιτούμε όμως να μπορέσουμε να λύσουμε την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων που κατοικούν εκεί (ακόμα και των νέων που επιθυμούν να επιστρέψουν στο χωριό) καθώς η κεντρική εξουσία και το Υπουργείο Κρήτης (Περιφέρεια) μας οδηγούν ολοένα στην εξαθλίωση».
Οι έξι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κεραμειών υπογραμμίζουν, ακόμη, ότι «επί δύο χρόνια μας ζητάτε, κύριοι αντιδήμαρχοι, να κάνουμε προγραμματισμό έργων και εσείς όχι μόνο δεν κάνατε προϋπολογισμό έργων για τα Κεραμειά αλλά παρανόμως, αφού το προβλέπει ο 'Καλλικράτης', δεν μας δώσατε ούτε αυτά τα 1.000 ευρώ που δικαιούμαστε να έχουμε στα ταμεία μας οι Τοπικές Κοινότητες για να ενεργούμε απ' ευθείας σε μια έκτακτη ανάγκη... Δεν γνωρίζουμε αν κάνατε έργα στη βιτρίνα του Δήμου. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά τι έχει γίνει στο μπαλκόνι του Δήμου που είναι τα Κεραμειά...».
Καταλήγοντας απευθύνουν «έκκληση προς τον κύριο Μανώλη Σκουλάκη, έστω και τώρα και διά μέσω του Τύπου, να δει από μια άλλη 'πλευρά' τα Κεραμειά. Μέχρι τότε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποφασίσαμε να μη συμμετέχουμε σε καμιά εκδήλωση του Δήμου το καλοκαίρι και εφόσον τα ανωτέρω συνεχιστούν η απόφασή μας είναι να καλέσουμε σε λαϊκή συνέλευση στον Δήμο όλους τους Κεραμειανούς και εκεί όλοι μαζί θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Κεραμειών: Κάμπων Αντώνης Γαρμπιδάκης, Κοντόπουλων Μανώλης Μαραβελάκης, Σήφης Σαρικάκης, Πλατυβόλας Αντώνης Κοτσιφάκης, Δρακώνας Αντώνης Τσακιράκης, Παπαδιανών Κατερίνα Παπαφιλιππάκη.


Kallikrates Chania:ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ:-«Στο έλεος του Θεού τα Κεραμειά»
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου