ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ-Στα Χανιά για διακοπές ο Σουηδός πρωθυπουργός

Όπως δημοσιεύτηκε την 13-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Ως κίνηση υψηλού συμβολισμού μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί η απόφαση του πρωθυπουργού της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ να κάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά, σε μια περίοδο που ο τουριστικός τομέας προσπαθεί να ανακάμψει μετά τη δίμηνη εκλογική περιπέτεια και την ανησυχία που είχε προκληθεί σε ένα μεγάλο μέρος εν δυνάμει τουριστών, για τις συνθήκες που θα αντιμετώπιζαν αν επισκέπτονταν τη χώρα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση πολλών κρατήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.
Ο κ. Ράινφελντ, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες των 'Χ.Ν.', διαμένει εδώ και λίγες ημέρες σε ξενοδοχείο που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πλατανιά, θεωρώντας -προφανώς- ότι η Ελλάδα και ειδικότερα τα Χανιά, που αποτελούν έναν από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς των συμπατριωτών του εδώ και πολλά χρόνια, προσφέρονται για ασφαλείς και απολαυστικές διακοπές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Σουηδός πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει διακοπές δύο εβδομάδων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπενθυμίζεται ότι σε πολιτικό επίπεδο και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη, ο Σουηδός πρωθυπουργός έχει ταχθεί κατά της έκδοσης ευρωομολόγων και έχει δηλώσει στην οικονομική εφημερίδα Dagens Industri, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα, ότι «απλά δεν μπορούμε να πούμε ότι ο κίνδυνος είναι πίσω μας», υπογραμμίζοντας πως «πολλές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη (...) θα ήταν ωραίο αν όλοι οι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των πλουσιότερων, άρχιζαν να πληρώνουν φόρους».

Ο ΦΡ. ΡΑΪΝΦΕΛΝΤ
Όπως αναφέρεται στη 'Βικιπαίδεια', την 'ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια', ο Φρέντρικ Ράινφελντ είναι πρωθυπουργός της Σουηδίας, ηγέτης του φιλελεύθερου συντηρητικού Κόμματος των Μετριοπαθών. Είναι παντρεμένος, με τρία παιδιά. Το 2010 έγινε ο πρώτος κεντροδεξιός πρωθυπουργός που εξελέγη ξανά.
Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1965 στο χωριό Έστερχανινγκε , στο Χάνινγκε, στο Σέντερμαλμ και μεγάλωσε στην Τένστα, στη Στοκχόλμη. Έχει σπουδάσει Οικονομικά.
Το 1991 εξελέγη πρώτη φορά μέλος του Κοινοβουλίου (Riksdag) και από το 1992 ήταν αρχηγός της νεολαίας του Κόμματος των Μετριοπαθών. Ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος τον Οκτώβριο του 2003, διαδεχόμενος τον Μπο Λούντγκρεν, έναν χρόνο μετά την εκλογική του ήττα. Τρία χρόνια μετά κέρδισε τις εκλογές, στις 17 Σεπτεμβρίου 2006, δηλώνοντας στην προεκλογική του εκστρατεία την προσήλωσή του στο σουηδικό κοινωνικό μοντέλο παρ’ ότι το 1993 είχε γράψει το αμφιλεγόμενο βιβλίο «Det sovande folket» (Ένα έθνος που κοιμάται), μια σκληρή κριτική εναντίον του κράτους πρόνοιας και υποστήριξη για τον μετασχηματισμό σε μία νεοφιλελεύθερη κοινωνία. Θεωρείται ότι ανανέωσε τη σουηδική κεντροδεξιά, επαναπροσανατολίζοντάς την προς το κέντρο και φέρνοντάς την στην εξουσία, μόλις τρία χρόνια μετά την ανάληψη της ηγεσίας της.
Ο κεντροδεξιός κομματικός συνασπισμός υπό τον Ράινφελντ κέρδισε τις εκλογές που διενεργήθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου 2010 χωρίς απόλυτη πλειοψηφία, με ποσοστό 49,2% των ψήφων, που αντιστοιχεί σε 172 έδρες επί συνόλου 349 του Κοινοβουλίου.
Ο Ράινφελντ έγινε ο πρώτος κεντροδεξιός πρωθυπουργός στη χώρα του που επανεξελέγη για δεύτερη συνεχή φορά.


Kallikrates Chania:ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ-Στα Χανιά για διακοπές ο Σουηδός πρωθυπουργός
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου