ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-Φεστιβάλ για το περίπτερο

Όπως δημοσιεύτηκε την 12-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Διαχρονικά η ιστορία του ελληνικού περιπτέρου είναι μοναδική παγκοσμίως και με αφορμή τα 101 χρόνια της ζωής του, το Σωματείο Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Κρήτης αποφάσισε να διοργανώσει το 1ο Φεστιβάλ 'Ελληνικό Περίπτερο' στην πόλη του Ηρακλείου. Η ιστορία και εξέλιξη του περιπτέρου ζωντανεύει ξανά και διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια της τοπικής κοινωνίας και των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών του.
Το Σωματείο Κρήτης, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης και τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), διοργανώνει μία επετειακή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 με 21 Ιουλίου, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης του Ηρακλείου, στην πλατεία Ελευθερίας.
Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, η επιλογή του χώρου έγινε, επειδή επιθυμούμε οι επισκέπτες του Φεστιβάλ - έκθεσης θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις εκδηλώσεις, προκειμένου να μάθουν για την ιστορία του περιπτέρου, αλλά και να διασκεδάσουν, γεμίζοντας χρώμα και αισιοδοξία την πλατεία.
Στην πλατεία θα τοποθετηθούν τρία μεγάλα περίπτερα, το καθένα από τα οποία θα αντιπροσωπεύει και μία χρονική περίοδο της ιστορίας του περιπτέρου. Ετσι, το ένα περίπτερο θα μας μεταφέρει στο παρελθόν, το δεύτερο στο παρόν και το τρίτο θα είναι η πρόβλεψη για το περίπτερο του… μέλλοντος!
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει καθημερινά και από μία εκδήλωση: συναυλίες, έκθεση τοπικού Τύπου, κουκλοθέατρο, παράσταση Καραγκιόζη, ανοιχτές συζητήσεις και με τον στολισμό των περιπτέρων στην πλατεία θα δώσουμε χρώμα, μηνύματα αισιοδοξίας, θα προβάλουμε την κρητική μας φιλοξενία, ενώ θα στήσουμε διαύλους επικοινωνίας με τους νέους για ένα καλύτερο αύριο. Την τελετή έναρξης και λήξης αναμένεται να πλαισιώσουν οι ομιλίες αντιπροσώπων Σωματείων όλης της Ελλάδος, δημάρχων της Κρήτης, αλλά και αρμοδίων φορέων.



Kallikrates Chania:ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-Φεστιβάλ για το περίπτερο
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου