ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ-Αύξηση διαρρήξεων

Όπως δημοσιεύτηκε την 11-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους στην περιοχή της οδού Θεοτοκοπούλου, στο παλιό λιμάνι των Χανίων, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, γεγονός που επισημαίνουν κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, που ζητούν από τον Δήμο Χανίων να μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση συμπληρωματικού φωτισμού.
«Το γεγονός δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους, τους επαγγελματίες και δυσφήμησης προς τους επισκέπτες», επισημαίνουν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής με κοινό τους υπόμνημα διαμαρτυρίας -που φέρει δεκάδες υπογραφές- προς τον δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, το οποίο κοινοποιούν, μεταξύ άλλων, στον αστυνομικό διευθυντή Χανίων, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων και στην Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Παράλληλα, τονίζουν ότι «είναι απαραίτητος ο συμπληρωματικός φωτισμός, στην αρχή της Θεοτοκοπούλου και στο σημείο των σκαλοπατιών της Ζαμπελίου. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός, ότι ενώ είχαμε ζητήσει την ενεργοποίηση των 4 φωτιστικών σωμάτων που υπήρχαν στο μισό του αναχώματος των δυτικών τειχών και προς τα σκαλοπάτια, διαπιστώσαμε πριν λίγες μέρες την κοπή των στύλων».
Κάτοικοι και επαγγελματίες αναφέρουν, απευθυνόμενοι προς τον δήμαρχο Χανίων, πως «ίσως να μη γνωρίζετε ότι είναι το μοναδικό ανάχωμα που χρησιμοποιείται χρόνια τώρα ως πεζόδρομος:
• Από τους μαθητές της περιοχής που πηγαίνουν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.
• Από τους μαθητές που πηγαίνουν στα φροντιστήριά τους.
• Από τους κατοίκους που πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ και στα εκεί καταστήματα.
• Από τους επισκέπτες την ημέρα και την νύχτα που είτε τους αρέσει η διαδρομή, είτε οδηγούνται εκεί από περιέργεια ή έχουν παρκάρει τα αυτοκίνητα τους στα πάρκινγκ 'Plaza'».
Καταλήγοντας, κάτοικοι και επαγγελματίες υπογραμμίζουν ότι «είναι ο τέταρτος χρόνος που διαβάζουμε στις εφημερίδες την πρόθεση της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων να αναπλάσει το ανάχωμα. Επειδή το ανάχωμα είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων, επειδή η περιοχή το βράδυ είναι κυριολεκτικά στο σκοτάδι και δίνει τη δυνατότητα να αποτελεί ορμητήριο για κλοπές και άλλες παραβάσεις και επειδή το έργο ανάπλασης της περιοχής ίσως ξεκινήσει μετά την τουριστική σεζόν, σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στον ηλεκτροφωτισμό του υπόλοιπου αναχώματος, διαφορετικά πρέπει να απαγορεύσετε τη χρήση του πεζόδρομου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των ανθρώπων και να περιοριστούν τα κρούσματα κλοπών».


Kallikrates Chania:ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ-Αύξηση διαρρήξεων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου