ΓΙΑ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ-Εφιάλτης η ηχορρύπανση

Όπως δημοσιεύτηκε την 13-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Δυναμικό 'παρών' αναμένεται να δώσουν στην επερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, οι κάτοικοι της παλιάς πόλης ζητώντας να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ιδίως εκείνα της ηχορρύπανσης και της κατάληψης των δημόσιων χώρων από τα τραπεζοκαθίσματα.
Σε Συνέλευση που πραγματοποίησαν προχθές το βράδυ τα μέλη του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης τόνισαν ότι η κατάσταση «έχει ξεφύγει από τα όρια», ενώ έκαναν πλήθος καταγγελιών για προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία, όπως επεσήμαναν, παρ’ ότι έχουν γνωστοποιήσει κατ’ επανάληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες και τη Δημοτική Αρχή δεν έχουν επιλυθεί.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα της ηχορρύπανσης και του ωραρίου των καταστημάτων για τα οποία υπογράμμισαν ότι, παρ’ ότι σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δήμου, μόλις 3 καταστήματα διαθέτουν άδεια για μουσική δεν εφαρμόζεται ο σχετικός νόμος.
«Από ποιους ζητάμε να τηρήσουν το ωράριο από αυτούς που δεν έχουν άδεια;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης Μάρκος Καραβιτάκης, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί έχει αναγκάσει αρκετούς κατοίκους «να παίρνουν ηρεμιστικά για να μπορέσουν να ζήσουν στα σπίτια τους».
Παράλληλα, κάποιοι κάτοικοι αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις που προχώρησαν σε καταγγελίες για την ένταση της μουσικής αλλά οι αρμόδιες Αρχές δεν κινήθηκαν για την επίλυση του προβλήματος, ενώ έκαναν λόγο ακόμα και για «ύβρεις» και «προπηλακισμούς» που δέχθηκαν από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παλιά πόλη όταν θέλησαν να τους εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους.
Στη συζήτηση τέθηκε επίσης το ζήτημα της κατάληψης των δημόσιων χώρων από τραπεζοκαθίσματα καθώς και της ανεξέλεγκτης «εμπορευματοποίησης» των ελεύθερων χώρων, ενώ κάποιοι κάτοικοι έβαλαν το θέμα των χώρων στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει έλεγχος και ότι αυτοί καταλαμβάνονται καθημερινά από επισκέπτες και επαγγελματίες της παλιάς πόλης.
Τη Συνέλευση απασχόλησε και το θέμα του κυκλοφοριακού με αρκετούς συμμετέχοντες να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για τις αλυσίδες που έχουν τοποθετηθεί καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος να μην μπορούν να παρέμβουν σε κάποιες περιοχές οι αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ κ.λπ.) αν παραστεί ανάγκη.
Μάλιστα, κάποιοι ανέφεραν σχετικά ότι «δεν μπορεί να "αλυσοδένεται" η παλιά πόλη χωρίς να έχει εκπονηθεί μια ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη».   
Παράπονα και διαμαρτυρίες ακούστηκαν επίσης για το κυνοκομείο που λειτουργεί στην περιοχή της Σπλάντζιας, τα γκράφιτι και τα περιστατικά διαρρήξεων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προχθεσινή Συνέλευση ήταν από τις πιο μαζικές του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης, ενώ όπως αναφέρθηκε παράλληλα με την παρέμβαση που θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει ήδη και νομικές διαδικασίες για να διεκδικήσει τα δικαιώματα των κατοίκων.  


Kallikrates Chania:ΓΙΑ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ-Εφιάλτης η ηχορρύπανση
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου