ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ-“Χαβάη” της Ν. Ευρώπης

Όπως δημοσιεύτηκε την 02-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Σε 'Χαβάη' της Νότιας Ευρώπης μπορεί να αναδειχθεί η Κρήτη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας πρέσβης, Χιρόσι Τόντα, που επισκέφθηκε προχθές τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Δημήτρη Κουνενάκη.
Ο  κ. Τόντα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η μεγάλη απόσταση της Κρήτης με την Ιαπωνία και η έλλειψη απευθείας πτήσεων καθιστούν δύσκολη την καθιέρωση του νησιού ως δημοφιλούς προορισμού για τους Ιάπωνες. Πάντως, ο πρέσβης διέκρινε μεγάλα περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης για το νησί αναφορικά με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τη Ρωσία, προτείνοντας μάλιστα μέτρα που θα ευνοήσουν αυτή την εξέλιξη.
Ο  Ιάπωνας πρέσβης ανέφερε ότι οι Ρώσοι, που επισκέπτονται την Τουρκία, δεν χρειάζονται βίζα, γεγονός που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη και να αλλάξει τη διαδικασία έκδοσης βίζας  στους Ρώσους. Σχετικά με την  Κρήτη, είπε ότι θα μπορούσε να γίνει η 'Χαβάη' της Νότιας Ευρώπης για τους Ρώσους τουρίστες, γιατί διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Για την ανάπτυξη στην Κρήτη αναφέρθηκε στα εξαιρετικά κρητικά αγροτικά προϊόντα και στο κρασί που παράγουμε. Και πληροφόρησε τον δήμαρχο ότι τώρα παρουσιάζεται μία μεγάλη ευκαιρία αύξησης εξαγωγών προς την κινεζική και Ιαπωνική αγορά, γεγονός που οι παραγωγοί της Κρήτης πρέπει να εκμεταλλευτούν άμεσα  και να ξεκινήσουν την ανάπτυξη των πιστοποιημένων προϊόντων  τους  με στόχο τις εξαγωγές.
Απαραίτητη  προϋπόθεση φυσικά για όλα αυτά είναι να δημιουργηθεί ένα 'ισχυρό brand name' των κρητικών προϊόντων στη διεθνή αγορά και πρόσθεσε ότι η Κρήτη χρειάζεται να ενδυναμώσει  την εικόνα της!
Οι απόψεις και οι προτάσεις του κ. Toda  βρήκαν απόλυτα σύμφωνο τον δήμαρχο, ο οποίος  τον ενημέρωσε  σχετικά με τις ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο Κρήτης και διεθνώς με τη  δημιουργία του 'Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας', που έχει ως στόχο να  καλύψει την ανάγκη για τη συντονισμένη προβολή και προώθηση της κρητικής διατροφής και την προαγωγή των τοπικών προϊόντων.


Kallikrates Chania:ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ-“Χαβάη” της Ν. Ευρώπης
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου