ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ-Διευκρινίσεις για την εξαγωγή κρέατος

Όπως δημοσιεύτηκε την 25-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Διευκρινίσεις για την εξαγωγή κρέατος στη Ρωσία δίνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης.
Οπως σημειώνει, αναφορικά με την εξαγωγή κρέατος και προϊόντων με βάση το κρέας στη Ρωσία, προβλέπεται ότι:
? Προς το παρόν δεν είναι δυνατή η εξαγωγή κρέατος και προϊόντων του στις Η.Π.Α., στην Κίνα, στην Ιαπωνία και στο Χονγκ - Κονγκ καθώς έχει υποβληθεί σχετικός φάκελος για ισοδυναμία στον τομέα του κρέατος προς τις αρμόδιες Αρχές των ανωτέρω χωρών και αναμένεται η σχετική απάντηση.
? Οσον αφορά την εξαγωγή ντόπιου κρέατος και παρασκευασμάτων κρέατος στη Ρωσία - Τελωνειακή Ενωση (Τ.Ε.: Ρωσία - Λευκορωσία - Καζακστάν), οι αρμόδιες Αρχές αναφέρουν ότι για όλες τις ενδιαφερόμενες εγκαταστάσεις δύναται να εξεταστεί η δυνατότητα εξαγωγής προϊόντων με βάση το κρέας, μόνο «εφόσον δοθούν από ελληνικής πλευράς εγγυήσεις περί εκπλήρωσης εκ μέρους της επιχείρησης των ρώσικων κτηνιατρικών και υγειονομικών απαιτήσεων και προδιαγραφών στο έπακρο».
Ολες οι υγειονομικές απαιτήσεις τόσο της Τ.Ε., όσο και της Ρωσίας, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν εφόσον δεν υπάρχουν αντίστοιχες της Τ.Ε., βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  http://ec.europa.eu/food/inrternational/trade/eu-russia_spsissues_en.htm στην αγγλική ή στη ρωσική γλώσσα.
Οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγωγή των προϊόντων τους στη Ρωσία, καλούνται να το γνωστοποιήσουν άμεσα στην Υπηρεσία «προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες και να σας αποστείλουμε κατ? αρχήν τους υγειονομικούς κανονισμούς για τις επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος (SANITARY REGULATIONS FOR MEAT PROCESSING ENTERPRISES), όπως μας έχουν σταλεί στα Ελληνικά από το ΥΠ.Α.Α.Τ.».Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ-Διευκρινίσεις για την εξαγωγή κρέατος
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου