ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Ερώτηση για το εφάπαξ συνταξιούχων ΔΕΗ

Όπως δημοσιεύτηκε την 25-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

«Αποκατάσταση αδικίας σε βάρος συνταξιούχων της ΔΕΗ που δημιούργησε η ανατροπή της σειράς προτεραιότητας για καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος» ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαίρη Διακάκη.
Η ερώτηση κατατέθηκε μετά από συνάντηση των βουλευτών με εκπροσώπους της Παγκρήτιας Ενωσης Συνταξιούχων ΔΕΗ, από κοινού με τους βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη (Β’ Αθήνας) και Αλέξη Μητρόπουλου (Αττικής) και στα πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Στην ερώτησή τους σημειώνουν: «Ο νόμος 3986/2011 και 4024/2011 υποχρεώνει τους ήδη συνταξιούχους της ΔΕΗ που είχαν διαδοχική ασφάλιση και με ευθύνη της Πολιτείας δεν είχε εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης, να υποστούν μειώσεις στην εφάπαξ αποζημίωση και μάλιστα αναδρομικά, δηλαδή αφού αποχώρησαν από την εργασία τους πριν την ψήφιση του νόμου, παρά το ότι στην ουσία βοήθησαν τον ασφαλιστικό τους φορέα με επί πλέον εισφορές, να εισπράξουν λιγότερα απ’ αυτούς που έφυγαν με τα ίδια δικαιώματα μέχρι 31/12/2009 ή και μετά αλλά αποποιούμενοι τη διαδοχική ασφάλιση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, καταργείται η σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία αποχώρησης (Απ. Υπ. Εργασίας με Α.Π.: Φ.80000/13484/483/28.6.2012), που είναι το μοναδικό στοιχείο που έχει την ευθύνη ο συνταξιούχος και αντικαθίσταται με νέα λίστα δικαιούχων εφάπαξ, σύμφωνα με την ημερομηνία έκδοσης της οριστικής απόφασης κύριας σύνταξης, χωρίς πρόβλεψη μεταβατικότητας για τους συνταξιούχους που περιμένουν 2 και πλέον χρόνια βάσει των επισήμων καταλόγων που ίσχυαν και από τους οποίους γινόταν, με σειρά προτεραιότητας, η καταβολή του εφάπαξ μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο που χορηγήθηκαν για τελευταία φορά εφάπαξ βοηθήματα».



Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Ερώτηση για το εφάπαξ συνταξιούχων ΔΕΗ
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου