ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ-Πρόταση για Κέντρο Διά Βίου Μάθησης

Όπως δημοσιεύτηκε την 07-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Φάκελο με την αίτηση συμμετοχής για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Διά Βίου Μάθησης με αποκεντρωμένες δομές, δηλαδή παραρτήματα σε κάθε Δημοτική Ενότητα, υπέβαλε ο Δήμος Χανίων κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, οι δομές αυτές, θα στεγαστούν σε σχολικές μονάδες Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, σε πολιτιστικά και ενοριακά κέντρα και Δημοτικά Καταστήματα, ενώ απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και αφορούν τους τομείς: Οικονομικός Προγραμματισμός, Επιχειρηματικότητα, Πράσινη Ανάπτυξη και Περιβάλλον, Νέες τεχνολογίες,  Ξένες Γλώσσες, Κοινωνική Δεξιότητα, Συμβουλευτική Οικογένειας, Ειδικά Προγράμματα Ευάλωτων Ομάδων.
Η χρηματοδότηση γίνεται από το Υπουργείο Παιδείας και όσοι Δήμοι επιλεγούν θα υπογράψουν προγραμματική σύμβαση με το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, ώστε να επωφεληθούν της υλοποίησης πιστοποιημένων προγραμμάτων. Οι Δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν Προγράμματα Εθνικής ή Τοπικής Εμβέλειας, προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες τοπικές ανάγκες και σύμφωνα με το Τοπικό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης που έχει καταρτίσει ο Δήμος.
Με δήλωσή του,  ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επεσήμανε:
«Ανταποκριθήκαμε θετικά στην πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Διά Μάθησης στον Δήμο μας, γιατί πιστεύουμε ότι η παιδεία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για κάθε κοινωνία. Προτεραιότητά μας, ως Δημοτική Αρχή, είναι να προσφέρουμε σε κάθε ενήλικο δημότη μας τη δυνατότητα να επιμορφωθεί, να βελτιώσει τις δεξιότητες του, να αναπτυχθεί και να προσφέρει στον τόπο που ζει.
Μέσα από την αξιοποίηση των σχολικών κτηρίων του Δήμου μας, ως παραρτημάτων των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, στόχος μας είναι να λειτουργήσει ένας νέος θεσμός, το 'Ανοικτό Σχολείο'. Ενα σχολείο, το οποίο το πρωί θα εκπαιδεύει τα παιδιά μας και το απόγευμα θα παρέχει, μέσα από οργανωμένα προγράμματα, γνώσεις στους ενηλίκους. Ενα σχολείο, το οποίο θα αποτελεί κύτταρο ζωής και μάθησης για την γειτονιά και την κοινωνία ενός μικρού χωριού».
Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη , δήλωσε:
«Στην εποχή της πληροφόρησης και των συνεχών αλλαγών, η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στον Δήμο μας, με τις αποκεντρωμένες δομές του, σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα, σηματοδοτεί μια νέα δυναμική για τον τόπο μας, ώστε να πορευθεί σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Είναι το μονοπάτι μέσα από το οποίο η γνώση μπορεί να φτάσει σε κάθε γωνιά του Δήμου μας  και να απαντήσει στις προσκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας».


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ-Πρόταση για Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου