Στο έλεος των βανδάλων το παλιό Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου

Όπως δημοσιεύτηκε την 03-7 -2012 στο neatv.gr

 

Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής κατέγραψε η κάμερα της Ν.Τ. στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά. Το εγκαταλειμμένο σχολείο –αν και βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού Κολυμβαρίου- μπήκε στο στόχαστρο βανδάλων, οι οποία τα έκαναν όλα γυαλιά-καρφιά.
Κυριευμένοι από μια πρωτοφανή καταστροφική μανία οι βάνδαλοι έσπασαν τα τζάμια από όλα τα παράθυρα, ξήλωσαν τις πόρτες, τα κουφώματα και τις ντουλάπες, ενώ δεν άφησαν ούτε σπιθαμή τοίχου που να μην γεμίσουν με γκράφιτι. Από τη μανία των καταστροφέων δεν γλίτωσε ούτε η στέγη από αμίαντο του κτιρίου, την οποία γέμισαν τρύπες.
Το κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου έχει λεηλατηθεί ολοκληρωτικά και άγνωστοι έχουν κλέψει όλες τις εξωτερικές μεταλλικές πόρτες αλλά και όλα τα σώματα καλοριφέρ από τις αίθουσες διδασκαλίας.


Παντού στο εσωτερικό του κτιρίου υπάρχουν κάθε λογής σκουπίδια, ενώ –σύμφωνα με καταγγελίες- κάποιες αίθουσες διδασκαλίας έχουν χρησιμοποιηθεί ως… στάβλοι, όπου γείτονες έδεναν τις κατσίκες τους.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης –μιλώντας στη Ν.Τ.- τόνισε ότι παρέλαβε το παλιό Δημοτικό του Κολυμβαρίου λεηλατημένο στην κατάσταση που βρίσκεται και σήμερα. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι ο δήμος θα προχωρήσει άμεσα στον καθαρισμό του κτιρίου και θα καταβάλλει προσπάθειες να εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης του κτιρίου.


Όπως σημείωσε ο κ. Μαλανδράκης στους σχεδιασμούς του Δήμου Πλατανιά είναι η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στο Κολυμβάρι, το οποίο θα μπορούσε να στεγαστεί στο παλιό δημοτικό σχολείο.


neatv.gr - Β. Καλογεράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου