ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-«Να διαγραφεί μέρος των χρεών της ΔΕΥΑΧ»

Όπως δημοσιεύτηκε την 10-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Υπέρ της διαγραφής μέρους των χρεών της ΔΕΥΑΧ τάσσεται με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Ενεργών Πολιτών, ο οποίος δίνει διευκρινίσεις για τις θέσεις του σχετικά με το θέμα επαναρύθμισης του δανείου της Επιχείρησης.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σχετικά με τη θέση την οποία εκφράσανε οι εκπρόσωποί της παράταξής μας κ. Βάμβουκας και Κουρούσης κατά τη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους της ΔΕΥΑΧ στο θέμα της σύναψης δανείου από την επιχείρηση, που παρουσιάστηκε επιγραμματικά από τον Τύπο, έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:  Υπάρχει για μας το σοβαρό ζήτημα της τεράστιας επιβάρυνσης που έχει υποστεί η επιχείρηση κατά το παρελθόν από υπερβολικές χρεώσεις τόκων, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να έχει πληρώσει μέχρι σήμερα το διπλάσιο περίπου του αρχικού κεφαλαίου που δανείστηκε.  Κατά τη γνώμη μας πρέπει να αναζητηθεί από τη ΔΕΥΑΧ νομική φόρμουλα για να διαγραφεί σημαντικό μέρος του χρωστούμενου κεφαλαίου, λόγω των υπερβολικών χρεώσεων που έχει υποστεί από τον δανεισμό της από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ παράλληλα πρέπει να υπάρξει πολιτική πίεση από τον Δήμο Χανίων. Η σύναψη του πρόσφατου δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αντικαθιστά παλαιότερο δάνειο της επιχείρησης με περίπου ίδιο επιτόκιο αλλά με πολύ μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής.                                                                                                 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν δραστικά σε ετήσια βάση οι δόσεις τοκοχρεολυσίων και κρίνουμε ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν, διότι δίνει μία ανάσα στα οικονομικά της ΔΕΥΑΧ, ώστε να επιτελέσει το σημαντικό έργο που έχει στο πρόγραμμά της και να ελαφρύνει οικονομικά τους δημότες μέσω μειώσεων των τιμολογίων της».
Την ανακοίνωση υπογράφουν για τη δημοτική παράταξη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστάσιος Βάμβουκας, Χαράλαμπος Κουρούσης, Νεκτάριος Αλεξανδράκης.



Kallikrates Chania:ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-«Να διαγραφεί μέρος των χρεών της ΔΕΥΑΧ»
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου