-Eκτός των τειχών

Όπως δημοσιεύτηκε την 02-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Του Στέλιου Χαιρέτη
Μέσα στη μίζερη καθημερινότητα υπάρχουν και εκδηλώσεις που δίνουν ένα όμορφο  χρώμα στη ζωή μας και αυτό δεν είναι τυχαίο, είναι αποτέλεσμα θεμιτής φιλοδοξίας ανθρώπων, που διαχειρίζονται με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη των συμπολιτών που τους εξέλεξαν στο δημοτικό αξίωμα.
Δεν νομίζω να υπάρχει καλόπιστος άνθρωπος που να μην αναγνωρίζει το μεγάλο έργο που επιτελείται από έναν δήμαρχο που μοναδική του φιλοδοξία είναι η προσφορά στον τόπο που επί πολλά χρόνια τον τιμούσε στέλνοντάς τον στη Βουλή.
Ενας πολύτιμος συνεργάτης του είναι και ο Δημήτρης Λειψάκης, ο οποίος επιμελήθηκε με την ομάδα του τις 'γιορτές της γειτονιάς'.
Από τον Αγιο Ιωάννη, τον Κουμπέ, τη Νέα Χώρα, τα Παχιανά και τη Χαλέπα όλοι οι κάτοικοι με πρωταγωνιστές τα παιδιά χάρηκαν και διασκέδασαν έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Υπαίθριο Σινεμά, παράσταση με σχοινοβάτες και ζογκλέρ μέχρι Παράσταση Κουκλοθεάτρου, αλλά οι καλοκαιρινές εκπλήξεις όπως με πληροφόρησαν θα συνεχιστούν.
Στη μνήμη μου έρχονται και άλλες εκδηλώσεις αγάπης για τις γειτονιές της πόλης μας όταν επί δημαρχίας του Γ. Τζανακάκη, ο Δημήτρης Λειψάκης διοργάνωνε τις τόσο πετυχημένες βραδινές καντάδες όπου κανταδόροι γυρνούσαν τις γειτονιές τραγουδώντας και οι κάτοικοι τους κερνούσαν γλυκά και τσικουδιές, θυμάμαι πως κάθε βράδυ όλο και περισσότεροι Χανιώτες συμμετείχαν στην παρέα των τροβαδούρων.
Δεν είχαν χρηματικό κόστος οι καντάδες αυτές όμως αγκαλιάστηκαν από όλους τους Χανιώτες.
Σήμερα που οι συνθήκες είναι δύσκολες, εκδηλώσεις όπως οι προαναφερόμενες που είναι δωρεάν δείχνουν πως αρκεί να υπάρχει φαντασία και διάθεση προσφοράς για να μπορέσουμε να χαμογελάσουμε.
Είναι σίγουρο πως η κρίση θα περάσει και όλοι όσοι κατέχουν την εξουσία θα αξιολογηθούν για την προσφορά τους γιατί η εποχή της 'φιλικής ψήφου' έχει τελειώσει, είναι λοιπόν υποχρέωση κάθε πολίτη να κρίνει θετικά ή αρνητικά αυτούς που διαχειρίζονται τα όποια αξιώματα τους έχουν εμπιστευθεί.
Πέρα όμως από τις προαναφερόμενες πρωτοβουλίες που καταγράφονται στα θετικά της Δημοτικής Αρχής υπάρχουν και ορισμένα πράγματα που δυσκολεύομαι να τα καταλάβω.
Παράδειγμα έχω αναφέρει σε αρκετά δημοσιεύματα το ερώτημα γιατί ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία δεν διαθέτει στα δύο κεντρικά πάρκα της πόλης μας, ιδιαίτερα στην πλατεία 1866, δύο δημοτικούς αστυνομικούς απλά να περιπολούν, αφού και μόνο η παρουσία τους αποτρέπει τις οποιεσδήποτε παράνομες πράξεις.
Δεν κατάλαβα γιατί δεν διαθέτει έναν δημοτικό αστυνομικό να περιπολεί εξωτερικά του κήπου ώστε να μην επιτρέπει στους βάνδαλους να τον βρομίζουν. Δεν έχω καταλάβει γιατί ούτε καν έδωσε μία απάντηση.
Σε αντίθεση ο δήμαρχος επικοινωνούσε μαζί μου να μου δίνει τις όποιες απαντήσεις ζητούσα σε διάφορα θέματα και εδώ να τονίσω την ευαισθησία που έδειξε για το γενικότερο θέμα των Αγίων Αποστόλων και την καλύτερη λειτουργία των καντινών που εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους ντόπιους και ξένους λουόμενους.


Kallikrates Chania:-Eκτός των τειχών
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου