ΑΠΟ ΤΗΝ 7η Υ.ΠΕ. ΚΡΗΤΗΣ-Διευκρινίσεις για τα δωρεάν φάρμακα

Όπως δημοσιεύτηκε την 01-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Διευκρινίσεις για το κάλεσμα που απηύθυνε σε φαρμακευτικές εταιρείες για χορήγηση φαρμάκων δίνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) Κρήτης.
Μεταξύ άλλων σημειώνει:
«Η πρόσκληση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης προς τις ήδη συνεργαζόμενες εταιρείες για δωρεά φαρμακευτικών σκευασμάτων αντί άλλου είδους παροχών, όπως έρευνα ή εκπαίδευση, έγινε με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων και το όφελος που θα προκύψει από την προσφορά τους προς τα Νοσοκομεία στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης των εταιριών και της συνεισφοράς τους προς τους πολίτες που λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας στην Κρήτη. Επισημαίνουμε ότι ουδεμία σχέση έχει η πρωτοβουλία αυτή με έλλειψη φαρμάκων στα Νοσοκομεία ή αδυναμία ανταπόκρισης στις ανάγκες των Υπηρεσιών Υγείας, η οποία παρέχεται από το σύνολο των Μονάδων Υγείας σε 24ωρη βάση ετησίως στην υγειονομική περιφέρεια της περιοχής ευθύνης μας και για την οποία το Υπουργείο Υγείας καλύπτει πλήρως τις ανάγκες αυτές με τις απαιτούμενες επιχορηγήσεις.
Η εν λόγω ανακοίνωση είχε τη μορφή πρόσκλησης - καλέσματος των εταιρειών, οι οποίες σε τακτά χρονικά διαστήματα δηλώνουν με τη φυσική τους παρουσία την πρόθεσή τους να συνεισφέρουν στο σύστημα υγείας με ανάλογες παροχές. Να σημειωθεί ότι σε κανένα σημείο του κειμένου δεν αναφέρεται ότι υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία των Νοσοκομείων της 7ης Υ.ΠΕ. καθώς επίσης δεν έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ούτε δίνονται πληροφορίες σχετικά με ποσότητες ή είδη σκευασμάτων από την οποία προκύπτει ότι υπάρχει ανάγκη στα Νοσοκομεία της περιοχής ευθύνης μας.
Στόχος της ανακοίνωσης - πρόσκλησης, μέσω της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, ήταν και παραμένει η συνεργασία με τους συνεργαζόμενους προμηθευτές υγείας στο πλαίσιο της κοινωνικής - εταιρικής τους ευθύνης προκειμένου η οποιαδήποτε μορφή προσφοράς να είναι στοχευμένη έτσι ώστε να υφίσταται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όφελος για τα Νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή, η οποία αποτελεί πανευρωπαϊκή πάγια τακτική, θα πρέπει να συνεχιστεί σε επίπεδο εθνικό στα πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων τη δεδομένη χρονική στιγμή και της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.
Η παρούσα πρόταση - κάλεσμα, μας παρέχει τη δυνατότητα να δρομολογήσουμε από κοινού στο μέλλον πράξεις προσφοράς που αποδεδειγμένα αποσκοπούν στο κοινωνικό όφελος, αλλά και το δημόσιο συμφέρον και αποτελούν ανταποδοτικό όφελος προς τους πολίτες - επισκέπτες στις υπηρεσίες υγείας της περιφέρειας μας. Στην ίδια κατεύθυνση, της κοινωνικής προσφοράς, η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης έχει αναπτύξει συνεργασία και  με άλλους φορείς και σωματεία που επιθυμούν με ευγενικές χορηγίες να συμβάλουν στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων».


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΗΝ 7η Υ.ΠΕ. ΚΡΗΤΗΣ-Διευκρινίσεις για τα δωρεάν φάρμακα
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου