ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΥ-Τελεσίγραφο για τη γεώτρηση

Όπως δημοσιεύτηκε την 11-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

» Προειδοποιούν με αποκλεισμό του δρόμου
» Σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα στον Δήμο Κισάμου
Το επ' αόριστον κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στο Λαφονήσι από τις 17 Αυγούστου και για όσο χρειαστεί, εφόσον δεν δοθεί λύση στο θέμα της λειτουργίας της γεώτρησης, αποφάσισαν στη χθεσινή τους Συνέλευση οι παραγωγοί της περιοχής. Στη Συνέλευση τονίσθηκε πως αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα του νερού άμεσα οι καλλιεργητές θερμοκηπίων κινδυνεύουν να καταστραφούν, αφού δεν θα είναι σε θέση να ποτίσουν τα 800 στρ. των καλλιεργειών τους.
«Μετά από Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Ελαφονήσι Κισάμου από παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ελαφονησίου για το σοβαρό πρόβλημα της άρδευσης, εξαιτίας της απροθυμίας και αδυναμίας εκ μέρους του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας, του Δήμου Κισάμου και της Αντιπεριφέρειας Χανίων να επιλύσουν το χρόνιο πρόβλημα αποφασίστηκε: Αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τη γεώτρηση μέχρι την Παρασκευή 17 Αυγούστου οι παραγωγοί του Λαφονησίου θα προβούμε σε κινητοποιήσεις με κλείσιμο από εκείνη την ημέρα του δρόμου επ' αόριστον και ενημέρωση των επισκεπτών για το πρόβλημα», τονίζεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Περιοχής Ελαφονησίου.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
Στο μεταξύ, ο Δήμος Κισάμου με χθεσινή ανακοίνωσή του «καλεί τη Δευτέρα 13 Αυγούστου ώρα 11 π.μ. σε σύσκεψη τους παραγωγούς της περιοχής που αρδεύονται από τον ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας και τους αρμόδιους φορείς, στον χώρο του Συσκευαστηρίου Παραγωγών Λαφονησίου, προκειμένου να συζητηθούν   τα προβλήματα άρδευσης της περιοχής ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισας και να εξευρεθεί λύση στο οξύτατο πρόβλημα της άρδευσης της περιοχής αυτής».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Το ζήτημα της έλλειψης νερού στην περιοχή του Λαφονησιού, αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν υδροαρδευτικά έργα στο Νομό, τέθηκαν με ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκη, Νίκου Μωραΐτη, Σπύρου Χαλβατζή στη Βουλή προς τον υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης. «Τι μέτρα θα παρθούν από το Υπουργείο για να αντιμετωπισθεί άμεσα και γρήγορα το πρόβλημα άρδευσης των καλλιεργειών στις περιοχές Χρυσοσκαλίτισσας, Λιβάδια και τι μέτρα θα παρθούν για τη γρήγορη αποκατάσταση των δυο λιμνοδεξαμενών ή τη χωροθέτηση νέας. Πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη και η δημοπράτηση της λιμνοδεξαμενής του Πλατάνου, όπου το νερό από τις γεωτρήσεις έχει γίνει υφάλμυρο και κινδυνεύει να καταστραφεί το έδαφος όπου καλλιεργούνται χιλιάδες στρέμματα πρώιμων κηπευτικών.
Πότε θα δημοπρατηθούν τα φράγματα της Λεκάνης του Ταυρωνίτη (Σεμπρωνιώτη, Παπαδιανών) που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας συνολικά στον Νομό Χανίων με χαμηλό κόστος λόγω υψομέτρου, δεδομένου ότι η μελέτη τους έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ’90».


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΥ-Τελεσίγραφο για τη γεώτρηση
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου