ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ-Ομπρελοκαθίσματα παντού!

Όπως δημοσιεύτηκε την 25-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Παράπονα πολιτών για έλλειψη ελεύθερου χώρου στις πλαζ
«Πάμε οικογενειακώς σχεδόν καθημερινά για μπάνιο στο Καλαμάκι. Μέχρι και πριν τον Αύγουστο υπήρχε και κάποιος ελεύθερος χώρος γι’ αυτούς που έφερναν την ομπρέλα από το σπίτι τους ή δεν ήθελαν να καθίσουν στα ομπρελοκαθίσματα. Τώρα; Ούτε εκατοστό. Εχουμε τελικά Δήμο, έχουμε Υπηρεσίες που να ελέγχουν τι ακριβώς γίνεται ή κάνει ο καθένας ό,τι θέλει;».
Αγανακτισμένη αναγνώστρια των 'Χ.Ν.' δεν μπορούσε να κρύψει την οργή της για το θέμα των ομπρελοκαθισμάτων. Και να ήταν μόνο το Καλαμάκι. Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν για τη Νέα Χώρα, παραλίες του Ακρωτηρίου, ακόμα και στους Αγίους Αποστόλους. Οταν μπήκε ο Αύγουστος αρκετοί επιχειρηματίες έκριναν... σωστό τις 50 καρέκλες που έχουν ανεπτυγμένες στην παραλία, σύμφωνα και με την άδειά τους, να τις κάνουν 100, να καλύψουν τα 50 μέτρα ελεύθερου χώρου που ορίζει ο νόμος ανάμεσα σε συστάδες ομπρελών, να φτάσουν τα καθίσματά τους μέχρι τον αφρό της θάλασσας. Και κανείς βέβαια δεν έχει αντίρρηση στο να υπάρχουν ομπρελοκαθίσματα στις παραλίες, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποχρεώνει τον λουόμενο για να βρει θέση σε αυτές να πρέπει να καταθέσει τα 6 - 7 ευρώ στον κάθε ιδιοκτήτη ομπρελοκαθισμάτων.
Μιας και ο Δήμος Χανίων θα βραβεύσει τους επιχειρηματίες που τήρησαν όλους τους κανονισμούς λειτουργίας των παραλιών (τελικά όντως όταν εφαρμόζεις τα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα πρέπει να βραβεύεσαι...), δεν θα πρέπει επιτέλους να βάλει σε τάξη και όλους αυτούς που παρανομούν ασύστολα όλο αυτό το χρονικό διάστημα; Αφού και η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή ετοιμάζεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ σε αριθμό συνεντεύξεων και σε αριθμό βραβεύσεων, ας κάνει και κάτι ουσιαστικό για να προασπίσει τον απλό πολίτη!


Kallikrates Chania:ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ-Ομπρελοκαθίσματα παντού!
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου