ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ-Καθαρισμός ρεμάτων μετά τις πυρκαγιές

Όπως δημοσιεύτηκε την 15-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Τη στήριξη της Πολιτείας θα χρειαστεί η περιοχή που επλήγη από τις πυρκαγιές, τόνισε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης κατά τη διάρκεια της κοινής σύσκεψης (φωτ.) Περιφέρειας και Δήμου που έγινε στο Κοινοτικό Κατάστημα Μύρτους, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ν. Καστρινάκη, αιρετών αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και του ΕΛΓΑ.  
Όπως τόνισε ο κ. Αναστασάκης ο Δήμος Ιεράπετρας από την πλευρά του θα προχωρήσει στον καθαρισμό των ρεμάτων και σε κάθε θέμα που άπτεται της αρμοδιότητας του Δήμου.  
Επεσήμανε ωστόσο πως το κράτος ολιγώρησε στη διάρκεια του φαινομένου και τώρα πρέπει να προχωρήσει σε απαραίτητα έργα όπως η κοιτοποίηση του ποταμού Μύρτους, για να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που κόντεψε να πνίξουν τον οικισμό το 1984. Σημείωσε δε πως η Δασική Υπηρεσία πρέπει να προχωρήσει σε αναδάσωση και να μεριμνήσει για τη συγκράτηση των χωμάτων στις καμένες εκτάσεις με τις βροχές του χειμώνα. Κατέληξε, δε, πως αν παραστεί ανάγκη θα πρέπει να υπάρξει επίσκεψη στην Αθήνα για να ξεκαθαριστεί σε κεντρικό επίπεδο η στήριξη της περιοχής με συγκεκριμένες δράσεις και αποζημιώσεις.
Ικανοποιημένος από τη συνάντηση και τη συνεργασία των τοπικών φορέων δήλωσε και ο αντιπεριφερειάρχης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως γρήγορα και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα υπάρξουν ενέργειες και παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση θεμάτων που προέκυψαν.


Kallikrates Chania:ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ-Καθαρισμός ρεμάτων μετά τις πυρκαγιές
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου