ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΜΕΝΩΝ-“Οχι” στην ιδιωτικοποίηση της Α.Τ.Ε.

Όπως δημοσιεύτηκε την 03-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

'Οχι' στην ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας λέει με χθεσινή ανακοίνωσή του και ο Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Αρμένων.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας από την αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με τη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος στην Τράπεζα Πειραιώς θα έχει αλυσιδωτές συνέπειες, στην ουσία, για όλο τον λαό. Το μεγαλύτερο μέρος της αγροτοκτηνοτροφικής ιδιοκτησίας είναι υποθηκευμένο στην ΑΤΕ, όπως και η περιουσία των Ενώσεων. Παρόμοια τύχη περιμένει και τις θυγατρικές επιχειρήσεις της ΑΤΕ».
Ακόμα υποστηρίζει:
«Οι συνέπειες θα είναι: το κεφάλαιο να ελέγχει τη γη και την παραγωγή και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων να επιταχυνθεί, ενισχύοντας το ξεκλήρισμα που έρχεται με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το 2013. Αυτή είναι η Στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων της. Η ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος του καπιταλιστή δεν παίρνει υπόψη τα δικαιώματα των εργατοϋπαλλήλων οπότε οι υπάλληλοι της ΑΤΕ και των θυγατρικών κινδυνεύουν άμεσα. Συνέπειες σοβαρές θα υπάρξουν για όλο τον λαό από τη μείωση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και την αύξηση παραπέρα των εισαγωγών με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα.
Επομένως μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι - εργαζόμενοι ΑΤΕ - θυγατρικών σε κοινό αγώνα με την αλληλεγγύη όλου του λαού μπορούν να αποκρούσουν τα χειρότερα. Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπία του Συλλόγου μας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Κατσαρό, επισκέφθηκε τους εργαζόμενους απεργούς στα Κεντρικά της ΑΤΕ στα Χανιά εκφράζοντας την κοινή πορεία του αγώνα.
Υπάρχει λύση με ανάπτυξη με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του καπιταλιστή».


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΜΕΝΩΝ-“Οχι” στην ιδιωτικοποίηση της Α.Τ.Ε.
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου